На Волині нове життя починають літні сировари із Донеччини

На Волині нове життя починають літні сировари із Донеччини

Ігор та Тамара з Сіверська, що на Донеччині. Їм по 70 років. Росіяни розбомбили їхній будинок і лишили усього нажитого. Тепер літнє подружжя сироварів починає нове життя на Волині. Їх на Волинь запросив військовий волинянин, якого вони разом із побратимами, годували власноруч зробленими сирами та поїли парним козячим молоком. На Волині сировари починають усе з нуля, а на Донеччині їхні кози пасуться на згорілих російських танках.

Про це пише ВЧАСНО.

Ще до війни Ігор із Сіверська почав тримати кіз, і тепер вони стали порятунком не лише для подружжя, але й для українських бійців. Літня пара під вибухами робила козячий сир і годувала наших захисників, а ще напувала парним молоком. Вдячні солдати натомість ділилися з Ігорем і Тамарою своїми пайками.

Однак згодом у будинок подружжя влучив російський снаряд. У момент прильоту сім'я із трьома собаками ховалася у підвалі на сусідній вулиці. Але внаслідок пожежі Ігор і Тамара втратили усе, що мали.

Один з українських бійців, якого пара годувала сиром, запросив Ігоря і Тамару до своєї родинної землі на Волині - вирощувати худобу там. Без вагань, подружжя погодилося. Вони евакуювалися до Дніпра разом із собакою Арчі, а своїх кіз залишили під опіку українським захисникам.

На Волині нове життя починають літні сировари із Донеччини

«Ми не засмучуємося. Ну та й що, що нам по сімдесят років обом?! Можна і в нашому віці все почати з нуля! Поїдемо на Волинь, розведемо кіз, будемо робити сир та відправляти на фронт!», - каже подружжя.

Нині з худобою подружжя у Сіверську все добре, а судячи зі світлин - їх кози найбільше люблять випасатися на зруйнованій російській техніці. 

Можливо зацікавить