На Волині просять поліцію відреагувати на погрози священника московського патріархату батькові загиблої медички

На Волині просять поліцію відреагувати на погрози священника московського патріархату батькові загиблої медички

Священник московського патріархату з села Обенижі Ковельського району, який судиться з батьком загиблої на війні військової медички, погрожує односельцям.

Про це заявив під час позасесійного засідання Волинської облради 3 листопада депутат Олександр Пирожик.  Він звернувся до працівників поліції Волині та служби безпеки України з проханням відреагувати на  поведінку цього священника.   

"Цей неординарний випадок викликав тотальне обурення у селі Обеніж. Там московський піп, якого відлучили від церкви став погрожувати родині загиблої медикині. Він подав два судових позови і сьогодні у Ковелі розглядали його справи. Він каже, що втратив церкву, заробітки і хоче, аби батько загиблої військової компенсував йому це. Бо, за його словами, батько отримав гроші за доньку. Також він починає погрожувати односельчанам, і каже, що як відлучите від церкви, то на вас прилетять ракети. Це той самий "русскій мір", який є п'ятою колоною і загрозою нашої безпеки. Прошу поліцію провести відповідні дії з приводу морального тиску та погроз і внести ці відомості до реєстру", - зазначив Пирожик.

Раніше стало відомо, що в селі Обенижі у нинішньому Ковельському районі священник УПЦ МП судиться із батьком загиблої на війні волинської медички Олени Созонюк. Дівчина загинула під час контрнаступу Збройних сил України на Харківщині, коли рятувала побратимів.

Можливо зацікавить