На Волині створили ще одне добровольче формування територіальної оборони

На Волині створили ще одне добровольче формування територіальної оборони

Це буде свого роду воєнізований підрозділ, члени якого за потреби можуть залучатися до патрулювання, охорони об’єктів.

Вважається, що діяльність таких формувань найбільш доцільна в місцях, де відсутні бойові дії. А ще за потреби, цілком можливо, вони також зможуть протидіяти ворожим диверсантам, руйнувати логістику окупантів. Так чи інакше працюватимуть учасники над виконанням завдань тероборони в межах своєї громади.

Як інформують у Камінь-Каширській міській раді, наразі відгукнулося багато бажаючих жителів громади долучитися до добровольчого формування територіальної оборони. Тож процес його створення – в активній фазі, - пише газета «Полісся». 

«Офіційно ми зареєстрували більше п’яти сотень краян, котрі виявили бажання приєднатися до ДФТГ. Може бути і більше. Люди приєднуються без відлучення від постійного місця роботи. Усі вони проходять відповідні нарко та психіатричні перевірки, адже до рук мають брати зброю. Зауважу, що при зарахуванні до формування перевага в основному надається мисливцям, колишнім поліцейським», - розповідає керівник ДФ Камінь-Каширської громади Віктор Мисік.

До речі, члени такого добровольчого формування не є військовослужбовцями, а саме формування не входить до складу Збройних сил України. Діяльність ДФ провадиться під безпосереднім керівництвом і контролем командира військової частини Сил територіальної оборони.

Крім того членство у формуванні не звільняє від обов’язку проходження строкової служби, мобілізації, військової служби за призовом осіб офіцерського складу та військової служби за призовом осіб з-поміж резервістів в особливий період. Хоча, за словами командира ДФ Камінь-Каширської громади, із кожним добровольцем укладається відповідний контракт на 3 роки.

«Його, звичайно, можна буде розірвати у будь-який момент. Але контракт, укладений із членами формування, має певну «захисну функцію». В ньому обумовлюються деякі питання соціального захисту. Це добре, бо вони матимуть значення, коли раптом у нас також розпочнуться бойові дії», — каже Віктор Мисік.

Для виконання завдань добровольці отримуватимуть штатну зброю у місцевих військових частинах тероборони. Також вони мають право використовувати особисту мисливську зброю та набої до неї.

Можливо зацікавить