На Волині судили підприємця із Дніпра, який хотів перетнути кордон із підробленими документами

На Волині судили підприємця із Дніпра, який хотів перетнути кордон із підробленими документами

Під час проходження прикордонного контролю в пункті пропуску залізничного сполучення «Ягодин», уродженець міста Дніпра надав прикордоннику підроблені посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії

Інцидент трапився 19 січня 2024 року близько, про це йдеться у вироку Любомльського районного суду від 1 серпня.

Раніше несудимий підприємець за 3 тис. доларів США у м. Одеса замовив підроблені документи і намагався з ними виїхати за кордон.

«Обвинувачений в судовому засіданні заявив, що не оспорює і визнає доведеними час, місце, спосіб, мотив вчинення ним кримінальних правопорушень та фактичні обставини обвинувачення. Причиною такого вчинку назвав бажання виїзду за кордон через побоювання, оскільки місце де він проживав піддавалось ракетним обстрілам», – йдеться у вироку.

Попри визнання вини та щире каяття обвинуваченого, його позитивну характеристику, сімейний стан і утримання неповнолітньої дитини, суд, врахувавши те, що злочин вчинений в умовах воєнного стану задля уникнення мобілізації, призначив чоловіку покарання у виді одного року обмеження волі. А також зобов’язав сплатити штраф в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та стягнути у користь держави 8330 грн процесуальних витрат на залучення експерта.

Читайте також:

Можливо зацікавить