На Волині судили прикордонника за співпрацю з контрабандистами: як його покарали

На Волині судили прикордонника за співпрацю з контрабандистами: як його покарали

На Волині судили начальника першого відділення інспекторів прикордонної служби Восьмої прикордонної застави за співпрацю з контрабандистами, які перевозили сигарети в Польщу.

У серпні цього року прикордонник мав зустріч з контрабандистом, під час якої домовився посприяти у переміщенні сигарет до Польщі. Про це йдеться у вироку Шацького райсуду, - пише Zaxid.net.

За кожен переміщений ящик сигарет він мав отримати по 50 доларів, а в обмін на це службовець зобов’язувався інформувати порушників про «вільні» ділянки кордону, де не було патрулювань. Під час наступної зустрічі в селі Світязь чоловік зменшив вимоги до 45 доларів за ящик сигарет.

Слідство зафіксувало декілька епізодів, коли прикордонник інформував контрабандистів. 14 вересня він отримав перший транш хабара – 270 доларів, а 18 вересня – 1080 доларів. Після цього його затримали.

Відомо, що в процесі розслідування обвинувачений прикордонник уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. На засіданні 13 грудня суддя Наталія Стрілець цю угоду затвердила.

Чоловіка визнали винним у порушенні ч.1 ст. 368 ККУ (отримання неправомірної вигоди) та призначили йому 51 тис. грн штрафу. Окрім цього, йому на три роки заборонили обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в держорганах, місцевому самоврядуванні та Держприкордонслужбі. За проведені експертизи чоловік повинен заплатити 5,7 тис. грн.

На Волині судили прикордонника за співпрацю з контрабандистами: як його покаралиНа Волині судили прикордонника за співпрацю з контрабандистами: як його покаралиНа Волині судили прикордонника за співпрацю з контрабандистами: як його покаралиНа Волині судили прикордонника за співпрацю з контрабандистами: як його покарали

Читайте також:

Можливо зацікавить

на щиті, Луцьк, Волинь

Великдень зі сльозами та скорботою: на Волинь повертаються полеглі на війні Герої

поховання військового
фото

Дві донечки ніколи більше не побачать татка: напередодні Великодня на Волині попрощались з Героєм Олександром Муковським

на щиті
фото

Дві втрати в громаді за тиждень: на Волинь востаннє повернувся Герой Руслан Сулім

пологи

На Волині жінка народила доньку у «швидкій»

поховання військового

Трагічний Великдень: у переддень великого свята на Волині прощатимуться з Героєм Віталієм Лесиком

Yaktak Небо
відео

Про безмежність, мудрість і вічність: відомий співак з Волині Yaktak випустив нову колаборацію

Погода заморозки

Заморозки повертаються? Волинян попередили про похолодання

поранення війна

Замість свята - жалоба: на Волині у переддень Великодня прощатимуться із Героєм Іваном Толочком

Евакуація
фото

Сподіваються перепочити від ракетних атак: на Волинь прибув евакуаційний потяг з Донеччини