На Волині священник продає варення для того, щоб побудувати храм

Будівництво храму варення

На Волині священник  Володимир Улян продає чорничне варення для того, щоб побудувати храм.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Ліси Старовижівщини багаті на чорниці. Ці ягоди – а точніше варення з них – допоможуть зібрати кошти на будівництво храму у Старій Вижівці. Отець Володимир, його дружина та небайдужа громада консервують цю корисну ягоду та продають за символічну плату. А нині, поки зведення храму тільки почалось, служби проводяться у капличці, де є навіть «Книга тверезості».

«Я проходив навчання в Українській соціальній академії. Там дізнався про фандрайзинг. Ми вивчали на чому можна заробити гроші парафії. Усі звикли, що зазвичай церкви просять пожертви. Але ми вирішили, що потрібно дати щось людям. Для цього промоніторили місцевість, побачили, що є багато грибів та чорниць. Тоді вирішили робити чорничне варення», - каже настоятель храму Благовіщення Пресвятої Богородиці УГКЦ Володимир Улян.

На етикетці баночки із варенням зображено, як виглядатиме майбутній храм. Зазначимо, що чорниця натуральна, але з цукром. Вказано й номер рахунку, куди можна скидати кошти на зведення церкви.

«Велику частину матеріалів для фундаменту купували за ті кошти, які ми реалізували за баночки варення. Через війну багато благодійників за кордону не підтримують будівництва храмів. Тому ми мусимо своїми силами будувати храм»

Одні мешканці самі збирають чорницю для варення, інші платять гроші людям, які ходять в ліс по ягоди. Цього року об'єми виготовлення для храму планують збільшити. Минулого року виготовили тисячу баночок, цьогоріч планують дві.

Дружина священника Юлія власноруч консервує баночки із старовижівським смаколиком.

«Збирались кілька людей. За день ми закручували близько 300 банок. Трохи важко, бо потрібно було бути весь день на ногах, але нам було весело, постіно спілкувалися між собою», - ділиться жінка.

Поки храм тільки починають будувати, служби отець Володимир проводить у невеличкій капличці, у якій є своє «Книга тверезості».

Читайте також:

Можливо зацікавить