На Волині у межах форуму обговорили євроінтеграційні законопроєкти. Фоторепортаж

На Волині у межах форуму обговорили євроінтеграційні законопроєкти. Фоторепортаж

У п'ятницю, 5 липня, в селі Брище, що біля Луцька, відбувся форум громад Волині «Реформи. Децентралізація. Євроінтеграція». Захід спрямований на обговорення євроінтеграційних законопроєктів, які удосконалять міжнародне територіальне співробітництво.

Зустріч у форматі офлайн та онлайн організував комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування за сприяння та підтримки USAID.

Під час форуму присутні обговорили участь органів місцевого самоврядування у міжнародному територіальному співробітництві, перспективи співпраці українських громад у проєктах і програмах Європейського Союзу, зокрема з литовськими громадами.

Участь у заході взяли Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, народні депутати України, представники районних та обласних військових адміністрацій та місцевих рад з різних регіонів України. 

Модерував Форум народний депутат України, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін.

На Волині у межах форуму обговорили євроінтеграційні законопроєкти. ФоторепортажНа Волині у межах форуму обговорили євроінтеграційні законопроєкти. ФоторепортажНа Волині у межах форуму обговорили євроінтеграційні законопроєкти. Фоторепортаж

Під час заходу присутні обговорити питання міжнародного територіального співробітництва на прикладі співпраці між громадами України та Литовської Республіки, актуального стану реформи децентралізації та законодавчого вектору її подальшого розвитку, післявоєнних викликів, зокрема основних орієнтирів та моделі організації публічної влади на місцях у перехідний період від режиму воєнного стану до багаторівневого цивільного врядування із врахуванням кращих європейських практик і положень Європейської хартії місцевого самоврядування.

Наприкінці форуму учасники зустрічі підписали угоди про міжнародне територіальне співробітництво між територіальними громадами України та Литовської республіки.

Читайте також: 

Можливо зацікавить