На Волині у сільській громаді запрацювала поліцейська станція

На Волині у сільській громаді запрацювала поліцейська станція

У Велимченській громаді, що на Ратнівщині, відкрили поліцейську станцію. Відтепер правоохоронець житиме та працюватиме на території громади, мешканці 24/7 зможуть звертатись до нього та отримувати швидке і якісне реагування. 

Це вже 37-ий такий пункт безпеки на теренах Волині, – інформує сектор комунікації поліції Волинської області.

Громада знаходиться за понад 30 кілометрів від найближчого відділення поліції, тут мешкає майже чотири тисячі осіб, тому потреба у реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади» була нагальною та надважливою. 

Начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Юрій Крошко розповів, що взимку між поліцією та Велимченською громадою було підписано Меморандум про співпрацю.

На Волині у сільській громаді запрацювала поліцейська станція

Громада взяла на себе зобов’язання придбати автомобіль та відремонтувати, відповідно до нормативів проєкту, службове приміщення. Поліція ж спільно з громадою провела відбір правоохоронця, забезпечила його спецзасобами та заробітною платою. Поліцейський Василь Кондратюк пройшов відповідний курс підготовки і вже приступив до виконання своїх обов’язків.

На Волині у сільській громаді запрацювала поліцейська станціяНа Волині у сільській громаді запрацювала поліцейська станція

«Поліцейський безпосередньо працюватиме на території громади, щодня його мають бачити мешканці, він також повинен знати усе, що відбувається на довіреній території та в межах своєї компетенції допомагати людям вирішувати безпекові питання на місцях. Цей поліцейський на відміну від дільничного офіцера має ширші повноваження, але й більше обов’язків. Зокрема, він підзвітний громаді, відвідуватиме сесії сільської ради, подаватиме пропозиції для зміцнення безпекового середовища. Це без сумніву гарна інвестиція у безпеку громади, впевнений, вже скоро і керівництво, і жителі побачать результати роботи правоохоронця», – зауважив Юрій Крошко.

Присутні оглянули відремонтоване приміщення поліцейської станції, там створені необхідні умови для прийому громадян, роботи й відпочинку офіцера. 

На Волині у сільській громаді запрацювала поліцейська станціяНа Волині у сільській громаді запрацювала поліцейська станція

Поліцейському вручили ключі від новенького службового авто та помпову рушницю.

На Волині у сільській громаді запрацювала поліцейська станціяНа Волині у сільській громаді запрацювала поліцейська станціяНа Волині у сільській громаді запрацювала поліцейська станціяНа Волині у сільській громаді запрацювала поліцейська станція

Читайте також:

Можливо зацікавить