Волинські депутати звернуться до Кабміну щодо забезпечення належним харчуванням військовослужбовців у лікарнях

Волинські депутати звернуться до Кабміну щодо забезпечення належним харчуванням військовослужбовців у лікарнях

Волинська обласна рада звернеться до Кабінету міністрів України щодо забезпечення належним харчуванням військовослужбовців у лікарнях.

Таке рішення ухвалили під час сесії Волиньради у четвер, 12 вересня.

Ініціатором звернення до Кабінету Міністрів щодо належного харчування бійців, які перебувають на лікуванні чи реабілітації виступив депутат Волинської обласної ради та військовослужбовець Андрій Козюра.

За його словами, ті, хто лікується у військових госпіталях, отримують харчування вартістю 150-160 грн на день. А в цивільних лікарнях – це лише 40-45 грн в день. Кабінет Міністрів прийняв постанову № 955, де передбачено, що військовослужбовці під час лікування і реабілітації в закладах охорони здоров’я усіх форм власності забезпечуються за рахунок державного бюджету щоденним харчуванням за нормою №5, яка застосовується у військово-медичних закладах.

«Створення гідних умов військовослужбовцям, які перебувають у лікарнях під час лікування або реабілітації – пріоритетне завдання для держави та усіх органів влади. Важливим елементом цієї стратегії є забезпечення якісного і повноцінного харчування для наших поранених воїнів», – йдеться у тексті звернення.

 13 серпня цього року уряд ухвалив постанову, згідно з якою вартість харчування військових у лікарнях мають відшкодовувати з бюджету. Для цього медзаклади мають укласти відповідні договори з Міноборони чи МВС.

Проте, станом на 9 вересня 2024 року жоден комунальний медичний заклад Волинської області не отримав можливості підписати із «замовником» договір, щодо покращеного харчування військовослужбовців.

Тому депутати обласної ради вимагають у Кабміну негайно зобов'язати Міноборони, МВС та інші відповідальні за це органи укласти із медичними установами Волині відповідні договори.

Читайте також: 

Можливо зацікавить