Термінали у шкільних їдальнях Луцька: чи співпадає бажання лучан з позицією департаменту освіти

Термінали у шкільних їдальнях Луцька: чи співпадає бажання лучан з позицією департаменту освіти

Дмитро Гуменко 7 серпня зареєстрував петицію на сайті E-Dem про встановлення терміналів безготівкової оплати в шкільних їдальнях Луцька.

Впровадження терміналів безготівкової оплати, на думку автора, принесе наступні переваги:

  • Спрощення процесу зарахування коштів: батьки зможуть легко поповнювати баланс своїх дітей на обіди, що знизить необхідність давати готівку. Це також зменшить ризик втрати грошей дитиною.
  • Контроль за харчуванням: батьки зможуть відстежувати, що саме дитина їсть в шкільній їдальні, «забезпечуючи тим самим здорове та корисне харчування замість придбання не зовсім корисних продуктів у ларьках».
  • Прозорість фінансових операцій: використання безготівкової оплати сприятиме прозорості обігу коштів, що дозволить точно розуміти вартість обідів, а також полегшить контроль та оподаткування.

Дмитро Гуменко переконаний, що впровадження терміналів безготівкової оплати значно покращить якість обслуговування в шкільних їдальнях, а також сприятиме вихованню фінансової грамотності серед учнів.

Аби петицію розглянули у міській раді Луцька, вона має зібрати щонайменше 300 підписів протягом 14 днів. Станом на ранок 8 серпня уже є 22 підписи.

Журналісти ВСН звернулися за роз’ясненням до керівника Департаменту освіти Луцької міської ради Віталія Бондаря. За його словами, більшість шкіл Луцька обладнані терміналами безготівкової оплати за харчування.

«Такі питання не вирішуються петиціями. Необхідно писати звернення на ім’я директора школи, тоді він його скерує в Луцький комбінат шкільного і студентського харчування, а вони вже встановлять термінал», - пояснив Віталій Бондар.

На думку головного освітянина Луцька, термінали безготівкової оплати - це дуже позитивна річ, батьки можуть контролювати рух коштів, бачити, що дитина купує, як харчується, та і в плані гігієни це на краще. Тому Віталій Бондар повністю підтримує їх встановлення.   

Читайте також: 

  

Можливо зацікавить