На Волині планують побудувати фабрику-кухню: що відомо

На Волині планують побудувати фабрику-кухню: що відомо

У Волинській області планують побудувати фабрику-кухню, яка доставлятиме шкільні обіди в навчальні заклади.

Про це розповів начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

Як зазначив Юрій Михайлович, наразі в багатьох громадах області критична ситуація зі шкільним харчуванням. Тому представники Волинської ОВА відвідали першу в Україні Фабрику-кухню «ЗнаЇмо», що розташована у місті Буча Київської області. Саме такий досвід планують використати, аби реалізувати такі сучасні підходи в організації шкільного харчування на Волині.

На Волині планують побудувати фабрику-кухню: що відомоНа Волині планують побудувати фабрику-кухню: що відомоНа Волині планують побудувати фабрику-кухню: що відомоНа Волині планують побудувати фабрику-кухню: що відомо

Варто зазначити, що проєкт реалізований з метою забезпечення дітей здоровим харчуванням у рамках реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською

«Масштаби проєкту, потужності, обладнання та атмосферу технологічності та раціоналізації побачив на власні очі. Адже реформа шкільного харчування набирає більших обертів на території всієї України, а потреба в модернізації інфраструктури харчування здобувачів освіти на Волині також є», - розповів очільник Волинської ОВА.

Нині фабрика-кухня «ЗнаЇмо» - це окреме потужне підприємство, де здійснюється приготування, шокове охолодження (при температурі 3°С) готових страв та доставка їжі в охолодженому вигляді до навчальних закладів.

«Плануємо реалізувати такі сучасні підходи в організації шкільного харчування й у нашій області. Окрім цього, це зміна стандартів шкільного харчування на краще, бо мова про сучасний виробничий комплекс, який дозволить забезпечити наших дітей смачною, корисною та натуральною їжею», - підкреслює Юрій Погуляйко.

Як розповіла журналістам ВСН начальниця управління освіти та науки Волинської ОВА Наталія Матвіюк, тепер головне знайти кошти, спонсорів та інвесторів, щоб можна було збудувати подібний об'єкт на Волині.

«Під час оглядової екскурсії у Бучі ми поговорили зі спеціалістами, які там працюють, аби спланувати на майбутнє подібний проєкт на Волині.

Все залежить від того чи будуть знайдені кошти, спонсори, інвестори, щоб можна було збудувати подібний об'єкт у нашому регіоні. В подальшому буде обговорюватися і місце, де буде втілений цей проєкт», - зауважила посадовиця.

Читайте також:

Можливо зацікавить