На Волині з 1 липня припиняють освітлювати автошляхи державного значення: чому

На Волині з 1 липня припиняють освітлювати автошляхи державного значення: чому

Через необхідність обмеження споживання електричної енергії внаслідок постійних атак РФ на енергетичні об’єкти з 1 липня припиняють роботу ліній зовнішнього освітлення, що розташовані вздовж автомобільних доріг державного значення в межах Волинської області.

На автодорогах, що мають по дві смуги руху в одному напрямку, вмикатимуть ліхтарі із настанням сутінків до 24:00, інформують у Службі відновлення та розвитку інфраструктури області.

У темну пору доби освітлюватимуться лише міжнародні автомобільні пункти пропуску та понад сотня пішохідних переходів, що обладнані системами автономного індивідуального освітлення.

Задля забезпечення безпеки руху пішоходів, шукатимуть можливість освітлювати й інші «зебри» в населених пунктах шляхом підключення живлення до окремих електроопор.

«Закликаємо водіїв та інших учасників дорожнього руху бути обачними і відповідальними на автошляхах, особливо в межах населених пунктів та поблизу пішохідних переходів, та дбати про власну безпеку й безпеку оточуючих людей!» – йдеться у дописі.

Читайте також:

Можливо зацікавить