На заході України стався землетрус магнітудою 4,5: великі міста його теж відчули. Відео

На заході України стався землетрус магнітудою 4,5: великі міста його теж відчули. Відео

9 жовтня в Ужгороді стався землетрус магнітудою 4,5. Поштовхи також відчули  у Львівській, Тернопільській та Закарпатській областях.

У мережі публікують відео з Ужгорода, де видно, що в будинках хитаються люстри.  

А ще - землетрус відчули в деяких районах Львова. 

«Львів'яни повідомляють про незначні поштовхи близько 21:35, схожі на землетрус. Уточнюємо інформацію», – написав мер Львова Андрій Садовий, який пізніше повідомив, що це дійсно був землетрус.

Відомо, що епіцентр землетрусу знаходиться в Словаччині. Його також відчули в Польщі та Угорщині. 

Пізніше Інформацію про землетрус підтвердили в Закарпатській та Львівській ОВА.

Поштовхи були відчутні майже по всій території регіону. Співробітники ДСНС здійснюють перевірку щодо можливих ушкоджень інфраструктури та житлових секторів.

«За інформацією фахівців, це вже третій землетрус у поясі гірських хребтів Карпат. Триває моніторинг ситуації. Станом на зараз інформації щодо можливих загроз немає. Голова ОВА Віктор Микита закликав краян бути пильними і в разі повторних поштовхів перейти в безпечні місця, подалі від багатоповерхівок та інших висотних будівель», – йдеться у повідомленні Закарпатської ОВА.

 Очільник Львівської ОВА Максим Козицький підтвердив, що жителі Львова могли відчути наслідки землетрусу. 

«Сьогодні орієнтовно о 21:23 жителі Львова, які живуть на верхніх поверхах, могли відчувати легке похитування. Стався землетрус. Епіцентр – у Словаччині. В епіцентрі він був магнітудою до 5 балів за шкалою Ріхтера. У нас – нижче. Більше інформації згодом», – заявив голова Львівської ОВА.

Читайте також: