Намагався «відкупитися» від справи про домашнє насильство: судили волинянина-кривдника

Намагався «відкупитися» від справи про домашнє насильство: судили волинянина-кривдника

На Волині чоловік спробував відкупитися від поліції за вчинення домашнього насильства, пропонуючи хабар. Поліцейські не оцінили спробу підкупу і притягнули чоловіка до кримінальної відповідальності.

Про це пише ІА Волинські новини з посиланням на вирок Маневицького районного суду.

Інцидент трапився 6 квітня 2024 року. Того дня двоє поліцейських виїхали на виклик за фактом вчинення домашнього насильства. Уже в салоні патрульного автомобіля кривдник Іван К. запропонував правоохоронцям 1000 гривень хабара, щоб ті не фіксували правопорушення. Дав по 500 гривень капітану і сержанту поліції.

Таким чином, чоловіка звинувачували у наданні службовій особі неправомірної вигоди за ч. 1 ст. 369 КК України. Відомо, що він раніше не судимий і не працевлаштований.

На суді обвинувачений свою вину повністю визнав, щиро розкаявся. Підтвердив, що дав поліцейським 1000 гривень, аби уникнути відповідальності за статтею про домашнє насильство. Просив суворо не карати його.

Суд визнав Івана К. винним і призначив йому штраф у розмірі 18 700 гривень. А 1000 гривень хабара конфіскували на користь держави.

Читайте також:

Можливо зацікавить