Рідне місто - в окупації: на Волині судили ухилянта з Донецька

Виїзд за кордон

На Волині судили уродженця Донецька. Військовозобов’язаний чоловік замовив фальшиві документи, отримав їх поштою і спробував втекти за кордон. На пункті пропуску «Ягодин» у Волинській області його затримали і відправили під суд. У суді він отримав штраф на 68 тисяч гривень.

Про це йдеться у вироку Любомльського районного суду від 1-го березня 2024 року, пише Сила правди.

На початку грудня 2023 року на пункті пропуску «Ягодин» прикордонники затримали уродженця Донецька Миколу Острожного. Чоловік надав підозрілі документи для перетину кордону: тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії. Під час перевірки виявилось, що обидва документи – підроблені. 

Як встановило слідство, чоловік замовив документи через месенджер. Для цього надіслав знімок свого паспорта та особисте фото. 

У тимчасове посвідчення військовозобов’язаного внесли особисті дані ухилянта, вклеїли його фотокартку, а також зазначили недостовірні відомості про визнання його непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку. Усе це завірили печаткою територіального центру комплектування і соціальної підтримки та підробили підпис начальника установи. 

Також на замовлення донеччанину зробили довідку військово-лікарської комісії. У ній йшлося, що чоловік непридатний до військової служби за станом здоров’я. Цей документ також завірили підробленими печаткою та підписами голови й секретаря ВЛК. Липові документи ухилянту відправили «Новою поштою». 

У лютому 2024 року Миколу Острожного звинуватили у пособництві в підробці документів та їх використанні (ч.5 ст.27 ч.3, ч.4 ст.358 КК України). У суді він свою вину визнав. Водночас Феміда зважала на пом’якшувальні обставини: чоловік раніше не притягався до кримінальної відповідальності та не має можливості жити за місцем народження через окупацію Донецька. 

1-го березня Миколу Острожного визнали винним. Суддя Любомльського районного суду Сергій Шеремета вирішив оштрафувати ухилянта на 68 тисяч гривень. Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Вербна неділя поховання
відео

Скорботна Вербна неділя: на Волині попрощались з Героєм Романом Кондратюком

день народження Вербна неділя

Виховала 3 дітей, 5 онуків, 8 правнуків та вже тішиться 2 праправнуками: бабуся з Волині відзначила 91-річчя

рецепт
відео

Давня волинська страва: розповіли рецепт мандричків

Росія Україна
відео

«Я не вибирала, де мені народитися»: росіянка, яка 17 років живе на Волині, хоче отримати громадянство України

на щиті

Не встиг відзначити 50-річний ювілей: до Луцька «на щиті» повернеться Герой Юрій Сілюк

війна смерть

Дві трагічні звістки в громаді за два дні: обірвалось життя Героя з Волині Андрія Семенюка

Затори
відео

На трасі Луцьк-Ковель утворився довжелезний затор

журналістка війна

Чоловік зараз захищає Україну: на Волині прощатимуться із журналісткою-Героїнею Аллою Пушкарчук. Оновлено

Відстрочка від мобілізації

Правила нового законопроєкту: хто може отримати відстрочку від мобілізації у травні 2024