«Нащо ви**буватись до озброєних поліцейських?»: волиняни у соцмережах сперечаються, хто винний у стрілянині у Дніпрі

«Нащо ви**буватись до озброєних поліцейських?»: волиняни у соцмережах сперечаються, хто винний у стрілянині у Дніпрі

Волиняни у соцмережах сперечаються, хто винний у стрілянині у Дніпрі, де патрульний поліцейський застосував проти чоловіка табельну вогнепальну зброю, завдавши йому смертельного поранення.

Дехто на боці поліцейських, стверджуючи, що поліцейський мав право застосувати зброю для відбиття нападу. Інші, навпаки, захищають чоловіка, який загинув у результаті стрілянини.

«Я одного не розумію - нашо ви**буватись до озброєних поліцейських, тим більше, в такі страшні і буремні часи, як зараз? Коли тебе зупиняє коп і просить пред'явити документи, то чому б це не зробити? З тебе шо, бл*ть, корона впаде? Нашо ти ви**буєшся і починаєш качати шось типу «а яка причина зупинки...», «а з гідно закону про поліцію...» і, тим паче, лізти в бійку? Та пред'яви ти свою ксиву і, якшо в тебе все гаразд - єхай далі. Це трагічно, безумовно, що чувака завалили на очах в дітей, але ж все можна було вирішити зовсім по іншому - абсолютно мирно», - стверджує Лев Фоменко.

«Я побачила неадекватність з обох сторін. Але. Знаючі поліцейські мають знати, як поводитись з неадекватами. І лишатись адекватними в любих екстрім ситуаціях. Ну то шо парочка й**нута- то таких багато, то що, всіх відстрелювать? Можна було вистрелить по колесам автівки під час переслідування машини, можна було ключі забрать в них, чи підкріплення позвати, але знаючи як поліція перевищує на кожному кроці свої повноваження, захищати їх теж нема чого. Ось ще одне підтвердження, як важливо знати свої права і законодавство. І тоді ситуація швидко проясняється, і без зайвих емоцій, але ж ні, давай биковать, агресія породила агресію. А от чемність і адекватність, конструктивний діалог зі знанням закону чому не використали? А життя вже втрачено, так тупо...», - пише Irochka Kolodiazhna Datsenko.

«Більшість хто захищають поліцейських - ви що відео не бачили. Там не має явного бикування. Жінка просить не тягнути з машини, бо боляче. Що за таке тепер треба розстрілювати? Реформована поліція, бл*», - пише Анна Новосад.

«Там до поліцейських п'яний бик застосував фізичну силу, зокрема, зламав жінці-поліцейській носа, а її колегу кинув на землю. У цьому випадку поліцейський був зобов'язаний застосувати табельну зброю відповідно до закону, що він і зробив. Все правильно і по закону, а захисники п'яного бидла, яке бикувало до поліцейських - або не розуміють, що саме вони захищають», - зазначив Іван Чорний.

Читайте також:

Можливо зацікавить