Подробиці гучної справи: суд призначив «умовне» працівнику Волинської ОВА, який вистрілив з автомата у волонтера

Подробиці гучної справи: суд призначив «умовне» працівнику Волинської ОВА, який вистрілив з автомата у волонтера

У Луцьку судили чоловіка, який у нетверезому стані влаштував конфлікт з невідомим та вистрілив з автомата йому в ногу.

Як йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду, за це дебошир мав провести у в’язниці п’ять років, але покарання замінили на умовний термін, передають Волинські новини

Інцидент трапився ввечері 11 травня на вулиці Драгоманова. Під час сварки 34-річний лучанин Олександр Ш. у нетверезому стані вистрелив із автомата АКСУ у ногу 49-річному чоловіку.

Згідно з висновком експерта, постраждалий отримав вогнепальне поранення правого стегна з відкритим багатовідламковим переломом стегнової кістки зі зміщенням, що відноситься до тяжких тілесних ушкоджень.

Обвинувачений вину свою визнав повністю. Та розповів, що того дня біля свого будинку побачив незнайомого чоловіка, почав його запитувати, що він там робить. Через це між ним та постраждалим спалахнув конфлікт, під час якого останній його вдарив, а він розізлився, взяв автомат та вистрілив чоловікові у стегно. У вчиненому щиро розкаявся та просив суворо не карати.

Зі слів постраждалого, він вдарив Олександра Ш. через його неадекватні дії, образи та кидання в бік автомобіля каміння, внаслідок чого той було пошкоджено. Наразі матеріальних претензій до обвинуваченого немає, бо ще проходить лікування, тож остаточної суми спричиненої шкоди наразі не встановлено. Разом з тим, просив суворо обвинуваченого не карати.

Як стало відомо з довідки КП «Волинська обласна психіатрична лікарня м. Луцька», обвинувачений з 2018 року є у картотеці їхнього закладу з діагнозом «Посттравматичний стресовий розлад на резидуально-органічному тлі».

Згідно з висновком судово-психіатричного експерта, на момент інциденту в чоловіка були ознаки післятравматичного стресового розладу на тлі травматичного ураження головного мозку, тож він міг усвідомлювати свої дії, однак не міг повністю ними керувати. Наразі Олександра Ш. страждає на післятравматичний стресовий розлад, може усвідомлювати свої дії та керувати ними, відтак він є осудний. Проте потребує примусової амбулаторної психіатричної допомоги.

При обранні покарання суд враховував, що чоловік є інвалідом ІІІ групи, учасником бойових дій, внаслідок чого страждає на психічні захворювання, а також те, що його виправлення та перевиховання можливе без ізоляції від суспільства.

Тож лучанину присудили п’ять років позбавлення волі, але замінили покарання на три роки іспитового строку. Крім того, щодо нього застосують примусові заходи медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що інцидент трапився за учаснті 34-річного працівника Волинської обласної військової адміністрації, який з автомата Калашникова вистрілив у 49-річного волонтера.

Читайте також:

Можливо зацікавить