Не дожив до 23 років: воїну з Волині просять присвоїти звання Героя України

Петиція - присвоїти звання Герой України посмертно воїну з Волині

На сайті Президента України зареєстрували петицію про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України Андрію Охотинському з Берестечківської громади Луцького району.

Петицію створила Руслана Залевська 19 лютого. Для того, щоб її розглянули, потрібно зібрати 25 тисяч підписів.

Просять присвоїти звання Герой України (посмертно) хороброму захиснику нашої Батьківщини, військовослужбовцю ЗСУ, старшому солдату Андрію Ярославовичу Охотинському 18 березня 2001 р. н.

Андрій був справжнім патріотом своєї держави і не зміг стояти осторонь, тому 17 травня 2023 року поповнив лави полку «Азов». 22-річний Андрій Охотинський був розвідником-кулеметником 1-ї групи спеціального призначення взводу розвідки спеціального призначення Національної гвардії України військової частини 3057.

Разом з побратимами з честю і гідністю боронили цілісність нашої держави. Виконуючи бойове завдання в районі населеного пункту Діброва Луганської області 27 грудня 2023 року отримав важкі поранення внаслідок мінометного обстрілу, які призвели до загибелі Андрія.

«Хто його знав, говорить, що такі люди, як він, зустрічаються вкрай рідко.Щирий, життєрадісний, надійний, сміливий та справедливий.Я пишаюся своїм сином. Андрій віддав за нас із вами найцінніше - своє життя. Він мужньо захищав кордони нашої держави, мир та свободу своєї Батьківщини. Охотинський Андрій Ярославович  - справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду – Герой України (посмертно)», - йдеться у тексті петиції.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Війна в Україні Герой України

У день загибелі міг не йти на позиції, бо щойно прийшов з «нуля»: триває збір підписів про присвоєння волинянину державної нагороди

Герой України

Четверо дітей втратили батька: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Війна в Україні

Попри контузії та поранення повертався на фронт: 22-річному штурмовику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Загинув у 19: у ліцеї на Волині відкрили меморіальну дошку в честь загиблого Героя Романа Романюка
фото

Загинув у 19: у ліцеї на Волині відкрили меморіальну дошку в честь загиблого Героя Романа Романюка

Герой України

Учитель, тренер, офіцер: захиснику з волинської бригади просять посмертно присвоїти державну нагороду

Соледар Герой України

Майже 40 днів лікарі боролися за його життя: 23-річному захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

петиція військовий

Діти втратили батька: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Герой України

Не встиг розписатися з коханою: захиснику з Луцька просять посмертно присвоїти державну нагороду

Герой України

Понад пів року рідні сподівались, що живий: розвіднику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду