«Навіть коли їх достатньо, їх все одно мало», - військові розповіли, чому потребують так багато автівок

«Навіть коли їх достатньо, їх все одно мало», - військові розповіли, чому потребують так багато автівок

Волонтерський штаб «Ангар» запустив збір на чергове авто для військових. Чому їх потрібно так багато, волонтери запитали у військових.

За словами воїнів, авто на війні, як шкарпетки, а у зв’язку з успішним контрнаступом багато транспорту було втрачено під час бою.

Завдяки достатній кількості машин, як зазначають воїни, їх підрозділи більш мобільні, можуть швидше виконувати бойові завдання на різних ділянках лінії фронту та мають можливість привезти необхідні боєприпаси чи обладнання. Також в разі небезпеки захисники швидше евакуюються за наявності транспорту. Окрім цього, саме автівки допомагають швидше вивезти поранених з поля бою. 

«Навіть коли їх достатньо, їх все одно мало», - зазначив один із бійців.

До слова, щомісця «Ангар» намагається передати на передову 5 транспортних засобів. Це пікапи, позашляховики, буси, які перероблюють на евакуаційні медичні автомобілі. 

У вересні, знову запланували закрити 5 запитів на авто. Але наразі маємо кошти лише на 4 машини. На дві - ви задонатили і допоміг бізнес. Ще на дві отримали кошти від продажу автівки, яку нам здарували, але яка за параметрами не підходила для потреб ЗСУ. Тому - одну продали - купили дві! Результат - вже є 4 авто у вересні для ЗСУ! І тепер найголовніше: до кінця вересня треба закрити збір на Hyundai Terracan на суму 3 900$, - зазначають у повідомленні волонтери.

Посилання на збір тут: https://linktr.ee/angarukraine

 

Можливо зацікавить