Найурожайніші сорти озимої цибулі: збирати будете мішками
Виростити справді багатий урожай озимої цибулі — цілком реально, якщо обрати правильні сорти. Деякі з них відзначаються високою зимостійкістю, швидким весняним стартом і великими цибулинами, які дозрівають без зайвих клопотів.
Яку цибулю посадити під зиму на зелень або на салати, - пише Уніан.
Ми перерахували 7 різновидів овоча з високими оцінками на сайтах для садівництва. Дачники відзначають їхні хороші смакові якості та описують приємний досвід від вирощування.
Центуріон
Деякі сорти озимої цибулі мають довгасту форму плодів, і це один з них. Ці цибулини не дуже великі, зате неймовірно соковиті та хрусткі. Після обсмажування набувають приємної карамельної нотки. Дозрівають приблизно в липні.
Штуттгартер Різен
Перераховуючи голландські сорти цибулі для посадки під зиму, не можна не згадати цей. Він славиться невибагливістю, великими головками, соковитістю і довгим терміном зберігання. Висаджується пізньої осені, а дозріває вже до початку літа.
Радар
Просто вирощується, невибагливий до умов і не боїться навіть суворих морозів - все це про сорт Радар. Протягом багатьох років він підтримує відмінну репутацію. Дачники відзначають його надзвичайну врожайність і відсутність схильності до стрілкування.
Сноубол
Білі озимі сорти цибулі цінують за м'який солодкуватий смак. Цей підвид створили британці, але він відмінно росте в українському кліматі. Відрізняється чудовою транспортабельністю і невибагливістю до умов зберігання - зберігає свіжість навіть в умовах квартири.
Сеншуй
Японські селекціонери теж вміють вирощувати нові сорти зимової цибулі. З одного квадратного метра ви зможете зібрати до 5 кілограмів плодів Сеншуя. Вас порадує соковита м'якоть і висока стійкість до захворювань.
Стурон
Якщо замислюєтеся, яку цибулю посадити восени на зелень, то беріть цю. Її головні переваги - смачні пера, солодка м'якоть і щільна шкірка, завдяки якій овочі не гниють багато місяців.
Ред Барон
Найурожайніші сорти цибулі можуть бути фіолетового кольору. Такі цибулини часто використовуються в сирому вигляді, оскільки мають м'який смак. Особливість Барона в тому, що після викопування з часом він стає ще смачнішим.
Читайте також: