Не маємо права забути: у Луцьку вшанували пам'ять воїнів-афганців. Фото

Не маємо права забути: у Луцьку вшанували пам'ять воїнів-афганців. Фото

У Луцьку відзначили річницю виведення військ з Афганістану та вшанували учасників бойових дій на території інших держав.

У четвер, 15 лютого, на Меморіальному комплексі «Вічна Слава» відбулося покладання квітів до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам з нагоди 35-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. До урочистостей долучилися представники Волинської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану, міської та обласної влади та громадськість.

Не маємо права забути: у Луцьку вшанували пам'ять воїнів-афганців. ФотоНе маємо права забути: у Луцьку вшанували пам'ять воїнів-афганців. ФотоНе маємо права забути: у Луцьку вшанували пам'ять воїнів-афганців. ФотоНе маємо права забути: у Луцьку вшанували пам'ять воїнів-афганців. Фото

Голова обласної спілки афганців Григорій Павлович розповів, що наразі близько 400 воїнів-афганців виборюють незалежність нашої держави у повномасштабній війні.

«Наш обов'язок - вшановувати воїнів-афганців та відзначати річницю виведення військ з Республіки Афганістан. Ця історія вже написана, але сьогодні маємо другу історію - повномасштабну війну. Близько 400 воїнів-афганціїв зараз захищають нас з вами від окупантів, 11 людей загинули.

День перемоги обов'язково настане, ми будемо її святкувати. А зараз, поки ми живі - мусимо пам'ятати», - промовив Григорій Павлович.

Не маємо права забути: у Луцьку вшанували пам'ять воїнів-афганців. ФотоНе маємо права забути: у Луцьку вшанували пам'ять воїнів-афганців. ФотоНе маємо права забути: у Луцьку вшанували пам'ять воїнів-афганців. ФотоНе маємо права забути: у Луцьку вшанували пам'ять воїнів-афганців. ФотоНе маємо права забути: у Луцьку вшанували пам'ять воїнів-афганців. ФотоНе маємо права забути: у Луцьку вшанували пам'ять воїнів-афганців. ФотоНе маємо права забути: у Луцьку вшанували пам'ять воїнів-афганців. ФотоНе маємо права забути: у Луцьку вшанували пам'ять воїнів-афганців. ФотоНе маємо права забути: у Луцьку вшанували пам'ять воїнів-афганців. ФотоНе маємо права забути: у Луцьку вшанували пам'ять воїнів-афганців. ФотоНе маємо права забути: у Луцьку вшанували пам'ять воїнів-афганців. ФотоНе маємо права забути: у Луцьку вшанували пам'ять воїнів-афганців. ФотоНе маємо права забути: у Луцьку вшанували пам'ять воїнів-афганців. ФотоНе маємо права забути: у Луцьку вшанували пам'ять воїнів-афганців. Фото

Довідково:

Виведення радянських військ з Афганістану почалося 15 травня 1988 року, відповідно до укладених в квітні 1988 року Женевських угод про політичне врегулювання становища навколо ДРА. Радянський Союз зобов'язався вивести свій контингент в дев'ятимісячний термін, тобто до 15 лютого наступного року.

За повідомленнями, в перші три місяці Афганістан покинули 50 183 військовослужбовців. Ще 50 100 осіб повернулися в СРСР у період з 15 серпня 1988 до 15 лютого 1989 року.

Операція з виведення військ постійно піддавалася атакам з боку моджахедів. За інформацією газети «Вашингтон пост», всього в цей період було вбито 523 радянських солдати.

Читайте також:

Можливо зацікавить