«Не матимемо втраченого покоління»: Зеленський зробив нову заяву про закінчення війни

Зеленський, закінчення війни в Україні

Президент Зеленський заявив про те, що попри суворі випробування, які принесла війна, Україна не дозволить собі втратити ціле покоління. Ми завершимо цю війну на власних умовах, відновивши територіальну цілісність та забезпечивши надійний мир і безпеку для всіх громадян.

Відповідну заяву Зеленський зробив під час зустрічі з учасниками Українського молодіжного форуму. Привітав молодь зі святом.

«Мені здається найголовніше — Україна, попри жорсткі обставини війни, не матиме втраченого через війну покоління. Ми завершимо цю війну так, як потрібно нашій Україні, нашій державі, нашим людям. Повернемо безпеку нашій державі, нашій українській молоді. Наші прекрасні, чудові покоління і вже ваші діти завжди матимуть в Україні як реалізувати свої таланти, відчути себе потрібними, потрібними передусім Україні», — заявив президент.

Володимир Зеленський також розповів про державні програми, «які працюють і працюватимуть ще активніше в інтересах молоді».

«Перше — в чинній державній програмі «єОселя» буде передбачено для молодих українців і українок віком до 25 років зменшення першого внеску до 10% – уже восени має запрацювати. Це справді хороша іпотечна програма. В ній передбачено 3% річних для військових, лікарів, учителів та правоохоронців і 7% річних – для інших категорій», — мовив президент.

Крім того, уже з вересня в Україні запрацює нова програма грантів на власну справу для українців і українок віком до 25 років. Це створення або розвиток свого власного малого бізнесу. Почнуть з грантів у 150 тисяч гривень на перші проєкти. Всі деталі будуть згодом представлені урядом, заявив Зеленський та наголосив на тому, що з часом бюджет проєкту буде збільшуватися аби якомога більше молодих людей отримали гранти на початок власної справи.

«І третє – освіта, освітні гранти. Теж із вересня запрацює програма підтримки абітурієнтів. Поступово уряд буде збільшувати наповненість коштами цієї та інших відповідних програм підтримки нашої, української, молоді» — сказав Зеленський.

Читайте також:

Можливо зацікавить