Зеленський назвав мету операції ЗСУ у Курській області

Зеленський, операція у Курській області

Операція ЗСУ в Курській області РФ перш за все покликана убезпечити українське прикордоння, яке зазнавало систематичних обстрілів з російської території.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні  

Він наголосив, що ЗСУ взяли під свій контроль саме ті райони Курської області, звідки велися обстріли Сумщини.

«Станом на сьогодні й від 1 червня це вже майже 2100 обстрілів території Сумської області. Тому наші операції – це суто безпекове питання для України, звільнення прикордоння від російських військових», – наголосив він. 

 Очільник держави також подякував українським підрозділам, які поповнюють обмінний фонд України. 

«Це принципово для нас – повернути всіх наших людей із російського полону. І сьогодні на Ставці доручено структурам, які займаються обмінами, – а це ГУР, СБУ та МВС, – максимально активно комунікувати з рідними українських полонених. (...) Загалом доручено представити чітку стратегію повернення наших людей із російського полону. На наступній Ставці має бути відповідна доповідь», – наголосив він.

Також Зеленський не зміг утриматися від того, аби не провести історичну паралель між загибеллю російського підводного човна «Курськ» у перший рік правління Володимира Путіна і подіями сьогодення.

«Катастрофа «Курська» – символічний початок його правління; зараз видно, що є фіналом для нього. І теж Курськ. Катастрофа його війни. Так завжди буває з тими, хто зневажає людей та будь-які правила. Росія принесла війну іншим, тепер це повертається додому. Україна завжди хотіла лише миру, і ми обов’язково мир забезпечимо», – сказав президент.

Читайте також:

Можливо зацікавить