«Не очікував такого у воєнний час»: на Волині міськраду відключили від світла та газу

«Не очікував такого у воєнний час»: на Волині міськраду відключили від світла та газу

У понеділок, третього жовтня, Горохівська міськрада залишилася без електроенергії та постачання газу.

Про це ВСН повідомив міський голова Віктор Годик.

За словами очільника міськради вони ще влітку отримали попередження про відключення з 1 жовтня світла та газу від комунального підприємства «Райтеплобуд» Луцької райради, проте він не думав, що на це наважаться. 

«Тим більше не думав, що таке можна робити у воєнний час, адже сьогодні навпаки потрібно шукати якесь порозуміння. Крім того, як орендарі ми були справними платниками за комунпослуги, ніяких боргів у нас немає. Наразі ми працюємо у штатному режимі, але без світла і приймаємо громадян. До кінця дня, думаю, вирішу питання по електриці та знайду вихід з цієї ситуації», - зазначив міський голова.

На питання, якою ж була аргументація відключення приміщення від електропостачання, Віктор Годик сказав, що їм надійшло просто повідомлення без вказання будь-яких причин.

«Наш договір оренди закінчився, але наразі він пролонговується через воєнний стан. І у цьому документі одним із пунктів чітко вказано, що вони, як орендодавці, повинні забезпечити усі необхідні умови для праці. Тобто, вони і тут порушили свої зобов'язання», - розповів очільник міськради.

Нагадаємо, раніше Луцька районна рада передала приміщення Горохівської міської ради на баланс комунального підприємства «Райтеплобуд», а не громаді. Наразі з цього приводу тривають судові спори. Перший суд Горохівська міськрада уже виграла, а на 18 жовтня заплановане апеляційне засідання.

Можливо зацікавить