Не пройшов випробування гріхом: митрополит УПЦ (МП) хотів винести 2 млн грн із собору

Не пройшов випробування гріхом: митрополит УПЦ (МП) хотів винести 2 млн грн із собору

Митрополит Антоній (Фіалко) раніше очолював Хмельницьку єпархію Української православної церкви (Московського патріархату), але в новини чоловік потрапив не через церковні богослужіння. 20 липня його спіймали на спробі винести з будинку єпархії майже два мільйони гривень.

Подробиці події повідомив голова комісії, яка проводить ревізію у Свято-Покровському соборі Ярослав Каюк. Він повідомив, що між представниками ревізійної групи та митрополитом була домовленість про передачу останньому особистих речей, - пише Суспільне.

Але разом із ними члени комісії помітили фіолетову сумку. Вони попросили його показати вміст, який виявився грошима. У пакеті митрополит хотів пронести 1,8 мільйона гривень.

Адвокат батюшки каже, ніби гроші той заробив під час служіння церкви. Сколотити капітал йому вдалося за 30 років роботи митрополитом. А сховав він їх, щоб уберегти від злодіїв.

Каюк зазначив, що під час огляду приміщення, питання грошей ніхто не порушував.

Коли ми зайшли в приміщення, громадянин Фіалко та його представники хаотично ходили по приміщенню. Було видно, що вони занепокоєні, бо метушливо ходили в різні кути.

Одразу після цього голова комісії та її члени звернулися по допомогу до поліції.

Читайте також:

Можливо зацікавить