Не визнав свою вину: на Волині судили прикордонника, який п’яним скоїв смертельну ДТП і втік

Не визнав свою вину: на Волині судили прикордонника, який п’яним скоїв смертельну ДТП і втік

Шацький районний суд призначив 3,5 років ув’язнення старшому сержанту Державної прикордонної служби, через якого в дорожньо-транспортній пригоді загинув 23-річний хлопець.

ДТП сталася вночі 7 серпня на Ковельщині, пишуть Волинські новини.

В позаслужбовий час старший сержант Державної прикордонної служби Руслан С. у нетверезому стані кермував мотоциклом. Разом із ним їхав 23-річний юнак. Поблизу села Голядин мотоцикліст в’їхав у піщану колію, внаслідок чого втратив рівновагу. У результаті падіння пасажир транспортного засобу отримав тяжкі травми.

З місця пригоди винуватець аварії втік та залишив постраждалого самого. Юнака виявили близько 7 ранку, його госпіталізували у реанімаційне відділення. На жаль, через кілька днів внаслідок отриманих травм хлопець помер.

Під час суду Руслан С. вину свою не визнав. Як розповів, напередодні він у селі Світязь святкував день народження знайомої та вживав алкоголь. Близько 2 години ночі він із постраждалим їхали додому, потрапили у піщану колію й обоє впали з мотоцикла.

Зі слів обвинуваченого, юнак після падіння був у свідомості і сам відмовився їхати з ним. Проте попросив залишити телефон, бо його розрядився, а він хотів викликати когось, щоб відвезли додому. Як додав прикордонник, зранку йому треба було на роботу, тож він поїхав.

Чоловік зазначив, що шкодує про те, що п’яним сів за кермо, але, мовляв, його дії не перебувають в причинному зв’язку та саме падіння з мотоцикла з наслідками смерті потерпілого.

Проте вина Руслана С. була доведена зібраними під час розслідування справи доказами.

Відтак суд визнав волинянина винним за ч. 3 ст. 135 (залишення особи в небезпеці) та ч. 2 ст. 286 ККУ (порушення ПДР, що спричинило смерть потерпілого) та призначив три роки та шість місяців ув’язнення. Також на три роки позбавив права керувати транспортними засобами.

Читайте також:

Можливо зацікавить