Не встиг облаштувати родинне гніздо: молодому захиснику з Волині просять посмертно присвоїти звання Героя України

Не встиг облаштувати родинне гніздо: молодому захиснику з Волині просять посмертно присвоїти звання Героя України

26-річному захиснику з Волині Богдану Свиридюку просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала мама воїна Ірина Свиридюк.

Солдат 25-ої окремої повітрянодесантної Січеславської бригади, водій 2 аеромобільного взводу, 1 аеромобільної роти, аеромобільного батальйону військової частини А1126, Свиридюк Богдан Романович 18.10.1997 року народження - уродженець с Куликовичі, Луцького району, Волинської області.

Відданий військовій присязі, на вірність українському народу, мужньо виконавши військовий обов'язок, в бою за Україну, її свободу і незалежність загинув 28 жовтня 2023 року поблизу н.п. Стельмахівка Сватівського району, Луганської області.

17 грудня 2022 року він став на захист України . Брав безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, Захисту оборони населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, перебуваючи в населених пунктах Донецької, Харківської та Луганської областей.

Богдан був сміливим, мужнім та веселим.

Навіть перебуваючи у зонах активних бойових дій,він ніколи не скаржився, що йому важко, всіх заспокоював, казав що все буде добре. Завжди допомагав усім, хто цього потребував.

Мав дуже багато планів та мрій яких не встиг, на жаль, втілити в життя.

«Він відав своє життя, найцінніше, що в нього було заради нас, за нашу Україну, за мир та спокій. У воїна залишилась мати, батько, та брати, ми більше ніколи не почуємо рідного голосу, та ніколи не побачимо його світлого обличчя ... Війна забрала життя Богдана від нас назавжди... Лишилися спогади і вічні монологи з портретами нашого синочка, які омиті моїми сльозами.

Для того щоб навіки закріпити ім'я свого синочка в історії визвольної війни України, для майбутніх поколінь, бо власних дітей у Богдана не має, не встиг облаштувати родинне гніздо, я прошу присвоїти почесне звання «Герой України» (посмертно) військовослужбовцю Свиридюку Богдану Романовичу», - каже мама захисника.

Пітримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить