«Очі» для наших військових: на Волині сконструювали розвідувальний безпілотник

«Очі» для наших військових: на Волині сконструювали розвідувальний безпілотник

На Волині військові сконструювали розвідувальний безпілотник. Літак уже пройшов чимало випробувань та позитивно показав себе. Тож цілком можливо, що невдовзі він відправиться на фронт та буде виконувати вже не навчальні, а бойові завдання.

Розвідувальний безпілотник «Райдер» – творіння рук конструктора з позивним Вінгс із навчально-тренувального центру «Тернове Поле». Війна триває, зокрема й технологічна, а дрони – це очі наших військових. Чим їх більше – тим краще, - про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

Першочергове завдання літака - розвідка, але можливість зробити його ударним також є. Дві гранати, кажуть військові, точно понесе. Максимальна дальність польоту – 200 кілометрів, а висота вісім. Рекомендована ж висота для польоту – 500-800 метрів. Безпілотник обладнаний двома камерами: для керування дроном та безпосередньо для зйомки місцевості. Пристрій передає картинку в онлайн та офлайн режимах. Безпілотник уже пройшов частину випробувань, під час яких добре зарекомендував себе. Крім того, безпілотний літак може здійснювати розвідувальні операції як у світлу пору доби, так і в сутінки.

«Є потреба в розвідці. Вона є завжди, вона нікуди не нівелюється. Ця штука для розвідки підходна. Тобто, дуже підходна. Тому, що літає довго, літає далеко, може залетіти далі і дати більше даних. Чим більше даних - ти краще. Безпілотники серйозно змінили хід цієї війни», - певнить військовий на позивний «Японець». 

«Вони постійно треба, їх постійно недостатньо, адже ворог використовує досить сильні різновидності РЕБа. Кожен день бувають втрати по дронах і постійно треба поповнювати їх», - каже командир інструкторської групи навчально-тренувального центру «Тернове Поле».

У навчально-тренувальному центрі «Тернове Поле» вчать управлінню безпілотниками і військових, і цивільних. Для бійців курс ідивідуальний, а от для всіх інших чітко визначений - вісім занять.

За словами інструктора, отримали навички роботи з безпілотниками вже понад 60 цивільних. Вони ж у перспективі можуть бути аеророзвідниками у лавах Збройних Сил. У солдатах такої спеціальності також чимала потреба. Врешті, вміння керувати дроном - хороший плюс для будь-якого військовослужбовця. Дані небесні очі можуть їм як допомогти допомогти просунутись вперед, як продумати наступну місію і як ми бачимо, під час нинішніх дій вони досить коректно і правильно допомагають», - каже військовий із позивним Японець.

Крім управління дронами, у навчально-тренувальному центрі професійно вчать тактико-спеціальній підготовці й тактичній медицині за стандартами НАТО. Продумані навчальні заняття як для військових, так і для цивільних. 

Читайте також:

Можливо зацікавить

Юрій Горбач, день народження

2 травня: хто з волинян святкує День народження

на щиті Волинь
відео

Назавжди молодий: на Волинь «на щиті» повернувся Герой Михайло Рудь

Під час бою втратив обидві кінцівки: історія військового Олександра з Волині, який лікується на Дніпропетровщині
відео

Під час бою втратив обидві кінцівки: історія військового Олександра з Волині, який лікується на Дніпропетровщині

Поховання військового
фото

Поповнив лави Небесного Легіону: на Волині попрощалися з Героєм Леонідом Залевським

втрати війна

Навіки молодий: на Волині прощатимуться із Героєм Іваном Мельником

ухилянт покарання

Зловживає спритним та перебуває під наглядом лікаря-нарколога: волинянина засудили за ухилення від призову

поховання військового
фото

Зупинилося серце: на Волині прощались із Героєм Ігорем Стецюком

собака

Трагедія на Волині: повідомили стан 7-річної дівчинки, на яку напав бійцівський пес

втрати

Друга втрата в громаді за тиждень: на Донеччині загинув Герой з Волині Руслан Сулім