Очільник Мін’юсті зробив заяву про «радикальну» мобілізацію засуджених: що пропонує

мобілізація засуджених, Денис Малюська

Міністерство юстиції України пропонує мобілізувати ув’язнених, не питаючи їх, оскільки захист країни є зобов’язанням кожного громадянина.

Таку заяву зробив голова мін’юсту Денис Малюська

Він розповів, що у законопроєкті про мобілізацію пропонується залучати засуджених до служби у ЗСУ за їх бажанням, проте він виступає за «радикальніший» підхід.

За його словами, питання не полягає в тому, щоб «дозволяти» ув’язненим служити, як і не в тому, скільки серед них охочих.

«Ніхто їх не планує запитувати. Принаймні такою є наша позиція. Це обов’язок кожного громадянина – захищати державу», — сказав Малюська.

Міністр зазначив, що вирішувати чи буде людина з судимістю служити, чи ні має не вона сама, а ТЦК на підставі мобілізаційних завдань та висновків лікарської комісії. При цьому він додав, що зараз в Україні може йти мова про десятки тисяч таких людей.

«Відверто не розумію, чому всі зобов’язані захищати державу, і це почесний обов’язок, а той, хто колись давним-давно вчинив злочин, навіть найменший, чому він раптом батьківщину захищати не зобов’язаний?», — додав він.

Наразі, каже Малюська, у його відомстві проводять роботу щодо тих, хто перебуває у місцях позбавлення волі наразі і до них підхід буде «злегка іншим». Принаймні, додав він, Мін’юст хоче, щоб ТЦК визначали, хто їм потрібний, а хто ні.

Читайте також:

  • Чоловік відмовився від мобілізації, бо «його забрали з вулиці і організували ВЛК за 5 хвилин»

Можливо зацікавить