Один доглядає за хворою матір'ю, в іншого батько і брат на фронті: за ухилення від призову судять двох волинян з однієї громади

Один доглядає за хворою матір'ю, в іншого батько і брат на фронті: за ухилення від призову судять двох волинян з однієї громади

За ухилення від призову судили двох жителів Ратнівщини. Один із чоловіків із села Тур. Спочатку місцевий суд дав йому умовний термін. Але чоловікові може загрожувати і реальне ув’язнення. Бо ж прокурори оскаржують вирок в апеляції. Але сам обвинувачений кудись подівся.

Сам житель села Тур неодружений, безробітний, раніше несудимий 1970 року народження, але тепер його звинувачують в ухилені від мобілізації. Отримав повістку, але до пункту збору не прийшов, - йдеться у сюжеті каналу Аверс.

«Свою винуватість визнав повністю, в показаннях підтвердив - обставини умисного ухилення від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період нез'явлення на 9 годину ранку 18 серпня 2023 року у пункт збору через те, що він здійснює догляд за хворою матір'ю похилого віку, яка потребує стороннього догляду», - йдеться у матеріалах справи. 

Через місяць чоловікові навіть надали відстрочку від призову у зв'язку із доглядом хворої матері. В селі його характеризують позитивно, втім навирішальне засідання він не з'явився. І чому невідомо. Тож волинянина мають знайти поліцейські і примусово привести до суду. Інший його земляк, теж із Ратнівщини з села Якушів аналогічно отримав повістку, не прийшов до пункту збору і втрапив під кримінал.

«Відмовився отримувати від працівників повістку про необхідність явки до РТЦК для відправки до військової частини. У повідомлену працівниками дату до згаданого це центру не з'явився, причину неявки пояснив сімейними обставинами, зокрема, необхідністю догляду за малолітніми дітьми, непрацездатною матір'ю. Вказав, що підстав для відстрочки від призову немає, у скоєному розкаявся, просив суворо не карати», - йдеться у матеріалах справи.  

Ратнівський суд дав чоловікові один рік іспитового строку, врахував те, що його батько та рідний брат проходять службу в Збройних Силах, алемісяць тому обвинувачений вже мобілізований і у військовій частині, тож прокурори і сам волинянин просять суд звільнити його від кримінальноївідповідальності.

Після короткої наради мобілізованого чоловіка звільняють від кримінальної відповідальності.

Читайте також:

Можливо зацікавить