Одразу забрали на полігон: на Волині мобілізували чоловіка, який виховує чотирьох неповнолітніх дітей

Мобілізація ТЦК

Мобілізували жителя села Текля, що на Старовижівщині, Івана Осійчука. Чоловік виховує чотирьох неповнолітніх дітей. Після походу до місцевого ТЦК, де він планував написати заяву на відстрочку від призову – його одразу забрали на полігон, де він знаходиться вже два місці поспіль.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Чоловік каже: він не розуміє як нестиме цю службу, якщо вже зараз не може навіть одягнути бронежилет через проблемне плече.

19 липня чоловік Джулієтти Осійчук поїхав до ТЦК аби написати заяву на відтермінування проходження служби. Жінка каже має на це як мінімум дві причини. Вони разом виховують чотирьох неповнолітніх дітей: спільного сина і трьох дочок Джульєти від першого шлюбу А ще, зі слів жінки, чоловік має пластину в лівій ключиці, через яку комісія ВЛК постановила, що обмежено придатний. Попри це наступного дня забрали з дому на полігон.

«При ньому було посвідчення багатодітної родини. Але йому сказали, що воно не діє. Йому не дали написати заяву на відстрочку, не дали донести потрібні документи», - каже Джульєтта.

Жінка запевняє, що основні лікарські довідки, які підтверджували проблеми з ключицею, забрали в її чоловіка в центрі комплектування. Хоча документів немає але, каже Джульєта Осійчук, проблема нікуди не поділась.

 «У нього ключиці немає. Він бронежилет не носить, йому важко. Маємо операцію робити. Десь років 10 тому він її зламав. Там стоїть залізо. Але, оскільки пройшло багато часу, те залізо стерлось і воно в нього западає: він не ходить на заняття, дуже рідко виходить на полігон», - розповідає волинянка.

Вона додає, що куди тільки не зверталися, аби чоловіку дали відстрочку від служби -  марно. Натомість сам Іван Осійчук каже, що незабаром його мають відправляти на навчання разом з іншими за кордон. Проте чоловік не розуміє, як він має проходити навчання, маючи таку проблему з плечем.

«Не можу нічого носити на плечі. Я проходив базову підготовку без бронежилета. Записали, що пройшов базову підготовку, а далі не знаю... Завезли у львівську частину - там не захотіли, взяли тут», - ділиться мобілізований.

Перед від'їздом за кордон чоловіки мають проходити ще одну ВЛК, втім Іван вже тепер має сумніви в її об'єктивності.

Читайте також:

Можливо зацікавить