Мешканці бояться за свою безпеку: у Луцьку на даху будинку виросла береза, а на стіні звисають оголені дроти електромереж

Мешканці бояться за свою безпеку: у Луцьку на даху будинку виросла береза, а на стіні звисають оголені дроти електромереж

Мешканці житлового будинку, що розташований на вулиці Старобульварна, 5 (колишня Сенатора) у Луцьку, переймаються за власну безпеку, адже оголені дроти електромереж уже роками звисають з їхнього дому. Представники «Волиньобленерго» відмовилися направляти туди працівника без попереднього письмового звернення, адже не впевнені, що це у їхній компетенції та порадили звернутися до приватного електрика, проте втручатися у зовнішні елетромережі такі люди не мають права.

Журналісти ВСН дізналися всі деталі ситуації, що склалася.

Жителі будинку на вулиці Старобульварній, 5 у Луцьку пригадують, що декілька років тому працівники «Волиньобленерго» прокладали до будівлі електромережі, проте оголені дроти так і лишили. Через цю ситуацію мешканці не мають змоги навіть прочистити водовідвідні труби, адже є небезпека постраждати від напруги.

«Минулого року, в цей самий літній період, мій батько замовив вишку, щоб ми могли почистити крокви і стоки від забруднень. Проте, працівники, які приїхали це зробити, відмовилися, тому що були оголені дроти, тобто це було небезпечно для їхнього життя. Вже рік часу ми нічого не можемо зробити, через забруднення у нас на даху навіть виросла береза.

Також через те, що ми не можемо почистити стоки, у нас цвітуть стіни. Ми письмово зверталися до Волиньобленерго, там порадили дзвонити на гарячу лінію. Коли я зателефонувала, щоб лишити заявку, аби приїхали їхні працівники та ізолювали ці дроти, мені відповіли, що потрібно написати письмову заяву і вони розглянуть, чи це в їхній компетенції, чи взагалі вони візьмуться за це. Або ж кликати свого електрика, який усе зробить та ізолює», - розповіла мешканка будинку Ольга.

Мешканці бояться за свою безпеку: у Луцьку на даху будинку виросла береза, а на стіні звисають оголені дроти електромережМешканці бояться за свою безпеку: у Луцьку на даху будинку виросла береза, а на стіні звисають оголені дроти електромережМешканці бояться за свою безпеку: у Луцьку на даху будинку виросла береза, а на стіні звисають оголені дроти електромережМешканці бояться за свою безпеку: у Луцьку на даху будинку виросла береза, а на стіні звисають оголені дроти електромереж

Жоден приватний електрик не має права втручатися у зовнішню електромережу, саме так журналістам ВСН відповіли у сервісі побутових послуг «Домова служба» у Луцьку.

«Якщо ці кабелі ідуть ДО лічильника - наші майстри не виконують такі роботи. Все, що від лічильника і в приміщенні, тобто далі лічильника - такі роботи ми виконуємо», - пояснили у сервісі побутових послуг «Домова служба» у Луцьку.

Проте, одна з приватних фірм, що надає послуги електриків у Луцьку, погодилася направити туди працівника, але за можливі наслідки - претензії з боку «Волиньобленерго» відповідальність нестиме замовник послуги, тобто мешканці будинку.

«За такі послуги наш електрик візьме не менше 3 тисяч гривень, адже лише оренда вишки вартує тисяча гривень за годину. Проте, після таких робіт, «Волиньобленерго» можуть мати претензії за втручання в електромережу, адже все, що стосується електричних кабелів у квартирі, приміщенні - втручання власника можливе, зовнішні ж мережі - це все у повноваженнях «Волиньобленерго», вже були такі ситуації, що вони пред'являли претензії», - розповів керівник приватної фірми з надання послуг електриків.

Жителі будинку особливо побоюються за власну безпеку у період дощів, адже оголені дроти - це висока ймовірність ураження електричним струмом або ж займання та, як наслідок, виникнення пожежі.

Мешканці бояться за свою безпеку: у Луцьку на даху будинку виросла береза, а на стіні звисають оголені дроти електромережМешканці бояться за свою безпеку: у Луцьку на даху будинку виросла береза, а на стіні звисають оголені дроти електромереж

Читайте також:

Можливо зацікавить