«Це завал!»: у Луцьку між двома ОСББ розгорівся скандал за доступ до комунікацій. Відео

«Це завал!»: у Луцьку між двома ОСББ розгорівся скандал за доступ до комунікацій. Відео

У Луцьку кілька будинків на проспекті Молоді залишилися без холодної води - в підвалі прорвало трубу і затопило підвали. 

Тимчасово працівники водоканалу проблему усунули – наклавши на проблемне місце своєрідний джгут, - йдеться у сюжеті каналу Аверс.

«В підвалі електрощитова і тому це несло загрозу життю людей, які тут живуть. Наклали тимчасове якесь обмеження, голова ОСББ займався цим питанням, а сьогодні повинні були проводити ремонтні роботи по заміні аварійної труби, але оскільки в нас будинки всі з'єднані, вода холодного водопостачання йде транзитом, потрібно був доступ до сусіднього будинку», - каже мешканка будинку на проспекті Молоді, 17 Тетяна.

З самісінького ранку слюсарі прибули до підвалу будинку на Молоді 15 аби усунути проблему остаточно, проте потрапити туди не змогли ані вони, ані голова ОСББ, що на проспекті Молоді, 17. Він каже, його колега з сусіднього ОСББ попросту не відчинила підвал.

«Зварники вже були о 9:30, оглянули підвал, прибігла Наталія Вікторівна, зачинила підвал і сказала нікого не допустить. Зварники запитали мене, що робимо і я  кажу їхати купувати матеріали, якось знайдемо спільну мову і від того часу спільної мови немає», - обурюється голова ОСББ на проспекті Молоді, 17 Олександр Марчук.

Люди скаржаться, що голова сусіднього ОСББ не йде їм на зустріч, аби допомогти у вирішенні питання з водою.

«Телефонувала їй і я особисто вона сказала, що це наші проблем, оскільки в нас окреме ОСББ і ми повинні самі цим займатися», - каже Тетяна.

«Я набрала води і наші жильці ми передали, набрали... А інші 18-й 19-й вони ж без води і претензії, чекають воду. Вони повинні дружно зараз, в час війни все буває, треба допомагати... А вона ключа того не може винести, ну це завал», - розповіла мешканка будинку на проспекті Молоді, 17 Надія.

«Дзвонила по телефону Наталія і було сказано, що якщо хочете доступ до підвалу, поміняйте нам засувку і заплатіть нам на рахунок 3000 грн, нібито ми пошкодили засувку в підвалі в їхньому 15-му будинку, хоча ми не могли її навіть теоретично пошкодити», - поділився Олександр Марчук.

Врешті, обдзвонивши всі інстанції, на місце викликали муніципалів, дільничого інспектора і мешканців з 15-го будинку, які власне відчинили двері підвалу.

«Запросили участкового, запросили жителів будинку, щоб вони були свідками, що ми не ламали замок, а відкрили замок їхні жителі І мимали доступ, щоб почати працювати. 7 будинків без води залишилися, Наталія Вікторівна на це не звертає уваги», - каже голова ОСББ Олександр Марчук.

Робота із заміни труб, хоча із запізненням, але все ж почалась.

Чому сталась така конфліктна ситуація з головою ОСББ на Молоді 15, її колега припускає:

«Може бути одна догадка - Наталію Вікторівну попросили з того будинку місяць назад, їй жителі будинку виявили недовіру і зняли, запросили мене. Оце я так думаю, що це робиться на зло».

Своєю чергою, голова ОСББ на Молоді 15 вважає, що навпаки новий голова відібрав у неї ОСББ. Каже, що підвал - це окрема приватна власність, а тому там не місце стороннім.

«Це є приватна власність, люди за свій кошт поміняли всі вентилі, всю запірну арматуру, яка була в будинку за свої кошти і це їхня власність. В мене дозволу, щоби відкривати підвали і пускати чужих людей, не було. В суботу сталася аварія на 17-му будинку там новий голова, який відібрав в мене будинок, і замість того, щоб робити в підвалі комунікації, він пісочниці ставить, вікна вони вставляють. Спочатку, якщо є господар, повинен дах зробити і підвал, а тоді вже все інше. Я ж не винна, що в нього запірна арматура не закривається. Чому ми, мешканці будинку наступного будинку, яка приватна власність, повинні його перекривати», - каже голова ОСББ з Молоді, 15 Наталія Гладка.

Жінка додає, якщо жильці уповноважать її на це, то навіть готова подавати до суду за незаконне, на її думку, проникнення до підвалу. Тим часом мешканці 17-го будинку сподіваються, що нарешті будуть з водою і подібного більше не повториться.

Читайте також:

Можливо зацікавить