Окупанти прорвалися в Авдіївку: у ЗСУ розповіли, де тривають бої

Бої за Авдіївку, штурм Авдіївки, ЗСУ

Бойові дії на півночі Авдіївки розгортаються не тільки у приватному секторі, а й в межах міської забудови.

Про це повідомив речник ОСУВ «Таврія» Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

«Якщо говорити про Авдіївку, то підрахунки про те, яку частину території міста захопив ворог вважаю не коректними. Тому, що одна справа адміністративні межі, а інша справа - це конкретні позиції», - зазначив Лиховій.

Речник наголосив, що ситуація в місті складна, але залишається під контролем українських сил. Він додав, що противник інтенсивно атакує з північного та південного флангів, щоб відрізати українські сили від міста.

«Противник активізує наступальні штурмові дії з північного та з південного флангів. Можу підтвердити, що боєзіткнення відбуваються вже не тільки в приватному секторі на півночі міста, але й в межах міської забудови. Задум противника очевидний: він намагається відрізати українські сили від міста, зайшовши між Авдіївським коксохімічним заводом і кар’єром. Там він спрямовує основний штурмовий натиск на півночі Авдіївки», - сказав Лиховій.

За його словами, окупанти мають намір перерізати головну логістичну артерію для встановлення "оперативного оточення" міста. Українські сили протидіять цим планам, однак логістичне постачання військових ускладнене.

«Ворог продовжує зазнавати значних втрат, але має великі резерви і постійно вводить в дію нові підрозділи», - додав він.

Лиховій підкреслив, що українські сили також здійснюють заходи щодо посилення оборони, уточнюють рубіж блокування, встановлюють додаткові вогневі позиції та залучають свіжі підрозділи.

Читайте також:

Можливо зацікавить