Олімпійські ігри-2024: лучанин зі збірною України програли Аргентині та не зуміли вийти до плейоф

Олімпійські ігри

Футболіст з Луцька Валентин Рубчинський разом із Олімпійською збірною України програли команді Аргентини в матчі заключного, третього туру групового етапу футбольного турніру Олімпіади-2024.

Поєдинок на стадіоні «Парк Олімпік Ліонне» у Ліоні закінчився з рахунком 0:2, пише ТСН.

Зазначимо, що лучанин вийшов на матч у стартовому складі.

Перший тайм зустрічі минув без забитих голів. На старті другої половини протистояння «альбіселесте» вийшли вперед – на 47-й хвилині Тьяго Альмада з-за меж штрафного сильно та точно пробив у правий від себе кут.

Наприкінці матчу підопічні Хав'єра Маскерано забили другий гол – у компенсований час, на 90+1-й хвилині, вдало зіграв на добиванні Клаудіо Ечеверрі, який на 79-й хвилині замінив Хуліана Альвареса.

У паралельному матчі цієї групи збірна Марокко розгромила команду Іраку з рахунком 3:0.

Таким чином, до плейоф з квартету В вийшли Аргентина та Марокко, які набрали по 6 очок. Україна та Ірак завершили виступи на Олімпіаді, маючи у своєму активі по 3 бали.

Україна на Іграх-2024 вперше в історії була представлена у футбольному турнірі Олімпіади.

Перед вирішальним матчем проти Аргентини команда Руслана Ротаня у стартовому турі поступилася Іраку (1:2), а потім у другому турі в меншості вирвала перемогу над Марокко (2:1).

Чоловічий футбольний турнір Олімпійських ігор 2024 року триватиме до 9 серпня в семи містах Франції: Парижі, Марселі, Ліоні, Бордо, Сент-Етьєні, Ніцці та Нанті.

Згідно з регламентом, у футбольному турнірі Олімпіади беруть участь гравці, які народилися після 1 січня 2001 року. Кожній команді було дозволено внести до заявки лише трьох виконавців, які старші цього віку.

Читайте також:

Можливо зацікавить