Організовувала вибори в ДНР, аби приєднатися до Росії: на Волині судили колаборантку

Організовувала вибори в ДНР, аби приєднатися до Росії: на Волині судили колаборантку

Луцький міськрайонний суд визнав 56-річну жительку села Миколаївка Волноваського району Донецької області винуватою у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це ВСН повідомили у прокуратурі Волинської області.

«Прокурорами доведено, що жінка після окупації територій Донецької області російськими військами добровільно взяла участь в організації  та проведенні незаконного «референдуму днр з питань входження в склад РФ на правах суб'єкта РФ» на території села Бугас Волноваського району Донецької області як член «дільничної комісії територіальної комісії референдуму центральної виборчої комісії днр», - зазначають у прокуратурі.

Жінка публічно закликала до проведення псевдореферендуму та демонструючи свою відданість окупантам, просувала ідеї проросійської спрямованості, незворотного і стабільного існування на теренах Донецької області влади рф та наративи «руского міра». 

Згодом, як «член комісії», колаборантка здійснювала обхід приватних домоволодінь у селі з метою роздачі та збору бюлетенів, брала активну участь у проведенні «референдуму» на дільницях для голосування, а також у підрахунку голосів.

До окупації громадянка обіймала посаду у секторі села Миколаївка відділу впровадження реформ Ольгинської селищної військово-цивільної адміністрації.

Суд призначив їй покарання у виді восьми років позбавлення волі із позбавленням на 15 років права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, органах державного управління і контролю, підприємствах і організаціях державної та комунальної власності, а також із конфіскацією майна.

Читайте також:

Можливо зацікавить