Волинські прокурори довели вину працівника «міністерства днр» у державній зраді: він відсидить 15 років

Волинські прокурори довели вину працівника «міністерства днр» у державній зраді: він відсидить 15 років

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Волинської обласної прокуратури суд визнав 52-річного жителя одного з сіл Волноваського району Донецької області винуватим у державній зраді.

Йому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі із позбавленням на три роки права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, органах державного управління і контролю, підприємствах і організаціях державної та комунальної власності, а також із конфіскацією майна. Про це повідомили у Волинській прокуратурі.

Окрім того, засудженого позбавлено спеціального звання «старший прапорщик служби цивільного захисту»

Після окупації Волновахи російськими військами командир відділення однієї з частин 11 Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Донецькій області, підтримуючи проросійські ідеї, перейшов на бік ворога, зрадив Присязі особового складу органів і підрозділів цивільного захисту України. Він погодився обійняти посаду командира відділення в «государственном бюджетном учреждении «пожарно-спасательный отряд г. Волноваха министерства по делам гражданской обороны, чрезвычайным ситуациям и ликвидации последствий стихийных бедствий днр».

Працюючи у псевдооргані, він надавав окупантам допомогу у веденні підривної діяльності проти України та просував ідеї проросійської спрямованості.

Окрім того, «командир відділення» брав участь у агітаційних заходах та святкуваннях з нагоди російських свят.

Читайте також:

Можливо зацікавить