Основні сили Росії ще не задіяні, техніка та люди підтягуються: військові розповіли про штурм Харківщини

штурм Харківщини,  Максим Жорін,  Роман Донік

Росія розпочала нову хвилю наступу на Харківську область, але основні сили окупанти ще не задіяли.

Про це заявив майор ЗСУ, заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін  

Він вважає, що нині росіяни займаються «прощупуванням нашої лінії оборони».

«Події на Харківському напрямку - абсолютно прогнозована для української армії історія. Поки що нічого критичного не відбулось, росіяни почали рух, про який наші сили знали й готувались», - написав Жорін.

Про те, що РФ проводить на Харківщині розвідку боєм, каже і керівник навчально-інструкторської групи 151-го навчального центру ЗСУ Роман Донік. Російські окупанти зайшли у кілька населених пунктів, які фактично можна вважати сірою зоною, адже розміщуються вони на самому кордоні з РФ.

«Навскидку з десяток одиниць бронетехніки на напрямку росіянам спалили точно. Виколупували з посадок тих, хто сховався. Там де ворог мав успіх і зайшов без бою, закріплюються. В кількох населених пунктах йдуть бої. Штурмують наші», - написав Донік.

Він додав, що через декілька днів можуть бути нові спроби окупантів прориватися на Харківському напрямку. Про це свідчить те, що з глибини РФ у напрямку Бєлгорода йде ворожа техніка з новими тактичними позначками.

У Генштабі ЗСУ підтвердили, що РФ нарощує військову присутність у прикордонних районах на Сіверському напрямку. До того ж ворог проводить диверсійну-розвідувальну діяльність.

Читайте також:

  • Український генерал розповів, що ЗСУ готують бригади для захисту Києва

Можливо зацікавить