Парафін – універсальний косметичний та медичний засіб

Парафін – універсальний косметичний та медичний засіб

Користь парафіну стала відомою ще за давніх часів, його застосовували для лікування великої кількості захворювань, а також він використовувався як засіб профілактики. Згодом косметологи зрозуміли, що властивості парафіну сприятливо впливають на стан шкіри та дозволяють боротися з багатьма дефектами, проблемами та відхиленнями.

Корисні властивості цього компонента відомі й у наші часи. Сьогодні є можливість без проблем купити парафін в Луцьку, де є великий асортимент товарних найменувань різних виробників. Допускається вибір товару у будь-якій аптеці міста, забезпечуючи доступну ціну та можливість оформити доставку.

Властивості парафіну

Це очищений продукт, який не має у складі шкідливих компонентів та домішок. Щоб підвищити вплив на шкіру, виробники розбавляють склад різними добавками:

  • мед;
  • шоколад;
  • фрукти;
  • ефірні олії та багато іншого.

Для зручності парафін поставляється у вигляді невеликих шматків. Через невисоку температуру плавлення близько 55 градусів забезпечується високий рівень безпеки у використанні.

Ефект від парафіну

При правильному використанні та дотриманні рекомендацій виробника гарантовано такі позитивні дії:

  1. Живлення та зволоження шкіри. Завдяки виділенню тепла та в цілому тепловим властивостям цей ефект буде надано в першу чергу;
  2. Ліфтинг-ефект. Як тільки речовина застигає, вона трохи стискається, а це створює ефект розгладження зморшок, що додатково підвищить пружність шкіри;
  3. Підвищення кровообігу. Це сприяє оновленню шкіри, її еластичність підвищується, в цілому стає м'якою та приємною на дотик;
  4. Розслаблення. Нанесення на шкіру парафіну дозволить м'язи і в цілому організм розслабити, щоб зняти втому.

Залишається лише вибрати потрібну форму випуску, адже парафін може бути у твердому вигляді, кремоподібному та рідкому.

Технології застосування

Попередньо потрібно підготувати водяну баню та розтопити парафін, якщо він у твердому вигляді. Ділянки тіла перед нанесенням потрібно ретельно очистити, а також зволожити невеликою кількістю крему. Нанести перший шар і після його висихання повторити нанесення 1-2 шарів. Як тільки парафін трохи підсохнув його потрібно закрити рушником, щоб підвищити ефективність обробки шкіри.

Подібну парафінову маску слід витримати близько 20 хвилин. Після закінчення часу акуратно зняти парафін та додатково зволожити шкіру, щоб підвищити ефективність процедури. За наявності дискомфорту від високої температури можна використовувати так званий холодний парафін.