«Лайками» гроші не заробиш: шахраї видурили у волинян понад 200 тисяч гривень

«Лайками» гроші не заробиш: шахраї видурили у волинян понад 200 тисяч гривень

Протягом кількох днів до поліції звернулося семеро громадян, які загалом втратили майже 223 тис. грн

Заявники перераховували різні суми шахраям: від 9,5 тис. до 63 тис. грн, таким чином вони хотіли заробити ще більше, однак втратили і те, що мали, – повідомили у пресслужбі поліції Волині.

Ця шахрайська схема є порівняно новою, схожа на піраміду. Аферисти пропонують потенційним жертвам у телеграм-каналах та інших месенджерах можливість легкого онлайн заробітку.

«Робота дуже проста, наприклад, переглянути відео в соцмережах, поставити лайки чи написати коментарі. Але, за умовами, перш ніж заробити – необхідно вкласти. Потерпілий повинен внести певну суму грошей, яка згодом нібито повернеться з надлишком», – розповів керівник сектору протидії шахрайствам управління карного розшуку ГУНП у Волинській області Назарій Оксенюк

Спочатку так все й відбувається і людина справді повертає вкладені кошти з мінімальним заробітком: 100, 200 чи 1000 гривень. Згодом, втершись в довіру, шахраї виманюють у довірливих громадян більше грошей і не повертають ні вкладене, ні надлишок.

«Якщо до вас звернулися із схожими пропозиціями онлайн заробітків через різні месенджери, із закордонних номерів, де перші цифри +1 (913), +92 тощо, знайте – це шахраї. Ви не заробите грошей від перегляду відео, «лайків» та коментарів, лише втратите. Будьте обережні, бережіть себе та свої гроші», – застерігають правоохоронці.

Читайте також:

Можливо зацікавить