Перерахунок пенсій в Україні: кому підвищать виплати з 1 квітня

Перерахунок пенсій в Україні з 1 квітня

В Україні з 1 квітня підвищили пенсії двом категоріям українців - тим, хто продовжив працювати і на заслуженому відпочинку, а також тим, хто має право на гарантований розмір виплати.

Про це йдеться в повідомленні Пенсійного фонду.

За словами чиновників, якщо станом на 1 березня 2024 року набуто щонайменше два роки страхового стажу, то перерахунок здійснюється з урахуванням страхового стажу.

Водночас перерахунок буде здійснено після того, як до Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування надійдуть відомості про сплату єдиного внеску за I квартал 2024 року (термін подання звітів - до 10 травня). Тобто орієнтовно в червні пенсіонери, яким буде здійснено перерахунок, отримають збільшені розміри пенсійних виплат і доплату за попередні місяці, починаючи з 1 квітня.

Пенсії також підвищать тим, хто виконав норми за стажем і досяг 65 років. Закон гарантує - якщо ви не молодше 65 років і маєте 35 років (для чоловіків) або 30 років (для жінок) страхового стажу, то розмір вашої пенсії не може бути меншим за 40% мінімальної зарплати. Зараз гарантований розмір пенсії - 2 840 грн (а з 1 квітня він становитиме 3200 грн).

Читайте також:

Можливо зацікавить