Першою в Україні перейшла до ПЦУ: волинська громада святкувала 100-річчя храму

Першою в Україні перейшла до ПЦУ: волинська громада святкувала 100-річчя храму

Громада Різдва Пресвятої Богородиці села Мерва, що на Горохівщині, яка першою в Україні приєдналася до ПЦУ, відсвяткувала 100-річчя з дня відбудови свого храму.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав місцевий священник Павло Кліцук, пише ВолиньPost.

8 вересня прихожани відсвяткували Різдво Пресвятої Богородиці, молилися собором священників з митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом.

«Всемилостивий Господь сподобив мені молитися біля святого престолу уже 19 років. За цей час ми з парафіянами стали однією родиною. Щиро вдячний тим людям, сім'ям, які докладають багато зусиль, щоб наш храм був наповнений квітами на кожне свято, сяяв чистотою і барвистим вишиттям. Є люди, які дбають і про облачення священника, їм окрема подяка і шана. Хай Пресвята Богородиця і надалі єднає нас у такі нелегкі часи випробувань війною, в єдину дружну родину, покриває нас Всечесним своїм Омофором. Дорогі мої парафіяни, обнімаю молитовно кожного з вас. Спаси вас усіх Господи», - написав священник.

Першою в Україні перейшла до ПЦУ: волинська громада святкувала 100-річчя храмуПершою в Україні перейшла до ПЦУ: волинська громада святкувала 100-річчя храмуПершою в Україні перейшла до ПЦУ: волинська громада святкувала 100-річчя храму

Зазначимо, релігійна громада села Мерва першою в Україні виявила бажання приєднатися до ПЦУ після надання томоса.

Читайте також:

Можливо зацікавить