Підкорила «Голос країни»: як лучанка знайшла свій шлях до великої сцени під час війни

Підкорила «Голос країни»: як лучанка знайшла свій шлях до великої сцени під час війни

21-річна лучанка Олександра Ройко брала участь у європейському сезоні «Голосу країни». Дівчина приголомшила тренерів та глядачів своїм унікальним тембром. Її виступ увійшов до п'ятірки найпопулярніших «на сліпих прослуховуваннях» в ютубі.

До цього часу Олександра навчалася на юридичному факультеті Київського НАУ, але не припиняла захоплюватись музикою. Доленосним моментом у музичній кар'єрі лучанки стало знайомство з продюсером і тренером «Голосу країни-13». На жаль, через повномасштабне вторгнення дівчина змушена була переїхати до Кракова. Проте Олександра не відмовилась від своєї мрії вийти на сцену відомого вокального проєкту.

Більше про життєвий шлях Олександри розповіла спільнота «Дозрілі». Коли лучанка вступала на юрфак, вона думала, що не буде повертатися до музики. Тоді дівчина почала займатися благодійністю. Координувала проєкт для онкохворих дітей.

«Ми з дітьми малювали їхні мрії. Один хлопчик намалював велике серце, і в ньому, здається, було сонце. Його малюнок означав те, що він хоче жити. Для мене це був переломний момент, тому що я намалювала мікрофон», - ділиться Олександра.

Після першої невдалої спроби на «Голосі країни» артистка потрапила на конференцію з Іваном Клименком.

«Він запросив мене на студію. Спробуємо записати щось, щоб подивитись, як піде, бо манера мого виконання комусь подобається, комусь ні», -  пригадує співачка.

За словами Олександри, був план записати кілька каверів пісень і почати викладати в соцмережі, подивитись на реакцію людей.

«Мали запуститися 26 лютого, але 24 почалось повномасштабне вторгнення... Не сталося. Але я вірю у фразу, яка постійно зі мною. Все, що стається в нашому житті, все стається найкраще для нас», - сказала дівчина.

Лучанка переїхала до Кракова, там працювала офіціанткою. Декілька місяців вона поєднувала викладання вокалу й ресторан.

«Був концерт, ми збирали в Кракові на ЗСУ. Я привезла з України журнал «Локальна історія», випуск про Стуса. В Україні один випуск коштує, умовно, 200 гривень. В мене його купили за 3 000 гривень, які, очевидно, задонатили. В цей момент я зрозуміла, що можу доносити цінність до людей», - пригадала дівчина.

Як розповіла виконавиця, заяву на «Голос країни» випадково подав її хлопець.

«Я знала, що хочу повернутися до музики, і це шоу, напевно, для мене було таким способом», - зазначила Олександра.

Після шоу до артистки було дуже багато уваги.

«Багато прийшло людей і ми вирішили, що варто все-таки запустити вокальний проєкт», - розповіла лучанка.

Він мав запуститися 26 лютого 2022 року, але все розпочалося 1 лютого 2024 року.

«Було велике бажання, щоб мою творчість побачило і почуло як можна більше людей. Хоч у мене була спроба це 2022 року, але тільки через 2 роки вийшла моя перша пісня», - сказала дівчина.

Олександра поділилась, що раніше ніколи не писала музику.

«Саме тоді, коли я почала писати, все, що я вміла - це трішки співати, грати на гітарі. І, скажу відверто, хоча я доволі багато читаю, але не вважаю себе начитаною. Щоб писати класні пісні, як на мене, треба багато читати для того, щоб звідкись брати ідеї й надихатись», - розповіла виконавиця.

За словами лучанки, вона знала, що, якщо багато писати, робити це якісно, займатися експериментами, то настане той момент, коли виконавиці буде подобатись.

«І от насправді «Станції» - це поки що крайня пісня, вона мені дуже подобається», - підсумувала Олександра.

Читайте також:

Можливо зацікавить