Підозрюють в оборудках на 500 мільйонів: міністр агрополітики подав заяву про відставку

Підозрюють в оборудках на 500 мільйонів: міністр агрополітики подав заяву про відставку

Миколу Сольського викрили на заволодінні державною землею на 291 млн грн та спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив, що заяву буде розглянуто на одному з найближчих пленарних засідань, – пише Економічна правда.

 

«Так, я написав заяву про відставку з поста міністра. В такій ситуації вважаю це правильним кроком. Вирішить Верховна Рада прийняти мою відставку – буду вдячний за таке рішення, вирішить, що я маю працювати далі, – продовжу працювати», – заявив Сольський.

Підозрюють в оборудках на 500 мільйонів: міністр агрополітики подав заяву про відставку

Нагадуємо: ексголову аграрного комітету Верховної Ради – чинного міністра агрополітики Миколу Сольського було викрито на заволодінні державною землею на 291 млн грн та спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн. 

Крім Сольського, підозру у справі з оборудок із землею вручили ще і його заступнику – Маркіяну Дмитрасевичу, який нині перебуває у відрядженні за кордоном у зв’язку з початком перемовин України про вступ до ЄС в частині аграрного блоку.

За даними Економічної правди, отриманими від співрозмовника, наближеного до Сольського, він проходить як підозрюваний за епізодами 2017-2018 років, коли здійснював адвокатську діяльність.

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський прокоментував оголошення підозри від НАБУ і підтвердив, що справа проти нього стосується періоду 2017-2018 років.

Повідомлялось, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура буде клопотати про тримання під вартою міністра агрополітики Миколи Сольського з альтернативою застави у 200 млн грн.

ВАКС завершив засідання щодо обрання міністру аграрної політики Сольському запобіжного заходу. Суддя оголосить своє рішення 26 квітня о 08:00.

Читайте також:

Можливо зацікавить