Полонена військова втратила майже мільйон гривень: на Волині підполковника ЗСУ підозрюють у зловживанні службовим становищем

Полонена військова втратила майже мільйон гривень: на Волині підполковника ЗСУ підозрюють у зловживанні службовим становищем

Замкомандира військової частини на Волині підозрюють у зловживанні службовим становищем. Він підписав незаконний наказ про перерахунок грошових виплат полоненої військової її сестрі

Про це повідомляє Спецпрокуратура Західного регіону.

На Волині заступнику командира військової частини повідомили про підозру за фактом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, 32-річний підполковник, який на час вчинення злочину обіймав посаду командира військової частини, погодив заяву про виплату грошового забезпечення сестрі військовослужбовиці. У цей час сама військова потрапила в полон після виконання бойових завдань зі стримування збройної агресії Росії.

Підозрюваний достовірно знав, що остання не може отримати ці кошти та все ж прийняв незаконне рішення, таким чином позбавив військову права на отримання передбачених законом грошових виплат.

Встановлено, що з червня 2022 по лютий 2023 року на картковий рахунок родички безпідставно нараховано майже 1 мільйон гривень.

Ці гроші вона так і не повернула законній власниці після її повернення з полону. Наразі вживаються заходи щодо відшкодування завданих потерпілій збитків.

Зазначимо, що на цей час підозрюваний служить у зоні бойових дій на Сході країни.

Довідково: санкція статті передбачає від 3 до 6 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та штрафом.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також:

Можливо зацікавить