Підприємці "ПортCity" просять перерахувати оренду на час воєнного стану, аби врятувати бізнес

Підприємці "ПортCity" просять перерахувати оренду на час воєнного стану, аби врятувати бізнес

Про це ВСН розповів Антон - представник магазину спортивного одягу, взуття та аксесуарів "Liga Sport", який 11 березня відновив свою роботу після запровадження воєнного стану.

Антон зазначає, що до воєнних дій, ще можна було якось миритися з розміром оренди, та виживати підприємцям, проте, якщо такі ж умови залишаться і надалі, то торгувати буде нереально.

"Але була інформація від "ПортCity" стосовно того, що вони планують перерахувати суми оренди на час воєнного стану. І ми наразі чекаємо, яким буде їхнє рішення. Якщо все залишиться на старих умовах, і знімуть буквально декілька відсотків, то ми не зможемо працювати надалі. Думаю, що більшість підприємців такої ж думки. Особливо дрібний бізнес", - каже Антон.

Також він зазначає, що розмір оренди протягом пів року постійно зростав без явних на те причин, адже курс долара був стабільним. Крім того, після відновлення роботи магазин працював до 15-ої, а зараз "ПортCity" пропонує продовжити роботу до 19-ої.

"Проте ми так довго не працюємо, бо багатьом працівникам потрібно доїжджати додому в світлу пору доби. Да і після 17-ої години людей в торговому центрі майже немає. Також при оголошенні повітряної тривоги ми закриваємо магазин, і спускаємося в укриття. А відвідувачі переважно йдуть по домівках", - розповідає Антон.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що представники торгового центру "ПортCity" відреагували на заяву власниці магазину "Жужу" Наталії Швай, яка орендувала там приміщення, і скаржилася на порушення умови договору, який звільняє бізнес від обов'язків в разі форс-мажорних обставин. 

Можливо зацікавить