«Пільги «не є постійними»: у Польщі зробили заяву про допомогу біженцям з України

«Пільги «не є постійними»: у Польщі зробили заяву про допомогу біженцям з України

Польща, ймовірно, скоротить фінансову підтримку мільйона біженців з України, яких вона приймає у своїй країні. Таку заяву зробив державний секретар Канцелярії прем'єр-міністра Польщі Пйотр Мюллер, повідомляє  Bloomberg.

 Видання пише, що це може ще більше підірвати зв'язки із сусідом, які загострилися через конфлікт щодо імпорту зерна.

«У той час, як уряд у Варшаві був одним із найзатятіших прихильників України, допомагаючи їй захиститися від вторгнення Росії, пропонуючи фінансову і військову допомогу, зв'язки між двома країнами погіршуються напередодні жовтневих виборів у Польщі», - йдеться у матеріалі.

За словами Мюллера, підтримку біженців, яка охоплює скасування вимог щодо проживання та надання дозволів на роботу, безоплатний доступ до шкіл, медичного обслуговування та сімейної допомоги, не буде продовжено наступного року.

«Пільги для українців «не є постійними». Положення закону мають тимчасовий характер, а наразі рішення про їх продовження немає«,- сказав Мюллер.

Заступник міністра сім'ї та соціальної політики Ганна Шмідт заявила, що країна витратила близько 550 мільйонів доларів на допомогу для українських сімей, які втекли до Польщі.

Читайте також:

Можливо зацікавить