Пішов воювати наприкінці червня, а у вересні загинув: на Волині 26-річному Герою відкрили меморіальну дошку. Фото

Пішов воювати наприкінці червня, а у вересні загинув: на Волині 26-річному Герою відкрили меморіальну дошку. Фото

У селі Дуліби Турійської громади на честь загиблого воїна Артура Новосада відкрили меморіальну дошку. Встановили її на будівлі школи, де навчався захисник.

Участь у відкритті меморіальної дошки взяли мама загиблого захисника, педагоги та учні, земляки, староста, представники місцевої влади. Про це повідомили у Турійській громаді.

Народився Артур 22 березня 1997 року в Дулібах. Тут пройшло його дитинство. Після закінчення 9 класів хлопчина вступив у професійно-технічне училище. Поринаючи думками у спогади, присутні зауважили, що Артур був товариським, добрим і щирим, спокійним та абсолютно не конфліктним. Як більшість сільських хлопчаків любив рибалити, допомагав по господарству мамі й бабусі. Залишившись рано без тата, став наставником та другом для молодшого брата Владислава. Він мріяв збудувати власну сім’ю, жити і працювати у мирній Україні. Та не судилося.

Наприкінці червня 2023 року Артур приєднався до українського воїнства, ставши на захист України. А 27 вересня під час виконання бойового завдання на Донеччині поблизу міста Красногорівка захисник загинув, поліг у розквіті молодих літ, виборюючи волю та мирне майбутнє для нас та прийдешніх поколінь.

Присутні вшанували хвилиною мовчання Героїв-земляків Івана Ващеню, Миколу Столярука, Богдана Гороцюка, Артура Новосада та всіх захисників, які загинули, захищаючи Україну.

Урочисто відкрила меморіальну дошку мама загиблого воїна Мирослава Олексіївна.

Чин освячення меморіальної дошки провів настоятель храму Казанської ікони Божої Матері.

Пішов воювати наприкінці червня, а у вересні загинув: на Волині 26-річному Герою відкрили меморіальну дошку. ФотоПішов воювати наприкінці червня, а у вересні загинув: на Волині 26-річному Герою відкрили меморіальну дошку. ФотоПішов воювати наприкінці червня, а у вересні загинув: на Волині 26-річному Герою відкрили меморіальну дошку. ФотоПішов воювати наприкінці червня, а у вересні загинув: на Волині 26-річному Герою відкрили меморіальну дошку. ФотоПішов воювати наприкінці червня, а у вересні загинув: на Волині 26-річному Герою відкрили меморіальну дошку. ФотоПішов воювати наприкінці червня, а у вересні загинув: на Волині 26-річному Герою відкрили меморіальну дошку. ФотоПішов воювати наприкінці червня, а у вересні загинув: на Волині 26-річному Герою відкрили меморіальну дошку. ФотоПішов воювати наприкінці червня, а у вересні загинув: на Волині 26-річному Герою відкрили меморіальну дошку. ФотоПішов воювати наприкінці червня, а у вересні загинув: на Волині 26-річному Герою відкрили меморіальну дошку. ФотоПішов воювати наприкінці червня, а у вересні загинув: на Волині 26-річному Герою відкрили меморіальну дошку. ФотоПішов воювати наприкінці червня, а у вересні загинув: на Волині 26-річному Герою відкрили меморіальну дошку. Фото

Читайте також:

Можливо зацікавить

на щиті Волинь
відео

Назавжди молодий: на Волинь «на щиті» повернувся Герой Михайло Рудь

Поховання військового
фото

Поповнив лави Небесного Легіону: на Волині попрощалися з Героєм Леонідом Залевським

втрати війна

Навіки молодий: на Волині прощатимуться із Героєм Іваном Мельником

поховання військового
фото

Зупинилося серце: на Волині прощались із Героєм Ігорем Стецюком

втрати

Друга втрата в громаді за тиждень: на Донеччині загинув Герой з Волині Руслан Сулім

поховання військового
фото

Тяжка хвороба обірвала життя: на Волині попрощались з Героєм Василем Майструком

війна на щиті

Життя обірвалося внаслідок поранення: на Волинь востаннє повернеться молодий Герой Михайло Рудь

на щиті
відео

«Оберігатиме свою маленьку донечку з небес»: на Волинь востаннє повернувся Герой Іван Мельник

Поховання військового
фото

Храм не зміг вмістити всіх охочих попрощатися з Героєм: у Луцькій громаді попрощалися з Героєм Володимиром Бессоновим