Після лікування й реабілітації повернувся на передову: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Після лікування й реабілітації повернувся на передову: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Захиснику з Волині Петру Зеленку просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала дружина воїна Жанна Зеленко

Зеленко Петро Іванович - стрілець кулеметного відділення кулеметного взводу 1 стрілецького батальйону 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

Він народився 23.02.1972 р. в м.Камінь-Каширський, Волинської області. Понад усе на світі він любив свою родину і життя.

«Ми створили з ним хорошу сім’ю, тільки дуже пізно, народили двох донечок, яких він любив безмежно, старався добудувати будинок так і не поживши в ньому. Смерть мого чоловіка, стала для нашої родини величезною втратою. Я в свої 48 залишилась без чоловіка з двома маленькими донечками 7 та 11 років. Його відсутність змінила наше життя , в якому ми мусимо жити без чоловіка і тата. Наші дітки завжди будуть пам’ятати, що їх тато є Героєм, але не тільки для них, але й для усієї вільної держави», - ділится дружина захисника.

Під час повномасштабного вторгнення мій чоловік вирішив для себе, що не зможе стояти осторонь та 01 березня 2022 року вступив до роти охорони. В травні 2022 року поповнив ряди захисників України, на лінії фронту, брав участь у запеклих боях за Незалежність, пройшов самісінькі «нульові» рубежі в Соледарі та Бахмуті, Донецької області.

Під час захисту Батьківщини та виконанні бойового завдання, 04.08. 2022 року отримав перше боєве поранення поблизу населеного пункту Соледар, Бахмутського району. Уже в жовтні 2022 року повертається в Харківську область, в свою частину А1008. Після чого 11.02.2023 отримав друге порання поблизу населеного пункту Куп’янськ, Харківської області, відразу після реабілітації повертається на позиції. І ніхто з рідних не міг подумати, що бачать його живим востаннє і наступного разу приїде додому «на щиті».

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Першотравневе, Харківської області, вірний військовій присязі, Петро загинув 31.10.2023 в результаті артобстрілу. Він боронив свою Батьківщину та стояв за неї до останнього подиху.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить