Свідомо пішов на смерть, щоб врятувати побратимів: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Свідомо пішов на смерть, щоб врятувати побратимів: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Захиснику з Волині Віталію Рабчуну просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала сестра воїна Ірина Баховець.

Старший солдат розвідувального взводу 2-го механізованого батальйону 14 ОМБр - житель села Волошки Колодяжненської громади.

Віталій був призваний на військову службу 11.11.2022 року. Разом з побратимами боронив цілісність нашої держави на Лиманському напрямку.

Відданий, надійний побратим з великим добрим серцем, який завжди йшов на допомогу своїм товаришам. Будь які труднощі зустрічав з посмішкою та відвагою, тим самим підбадьорював решту бійців. Це ті, про яких кажуть – цвіт нації, майбутнє нашої країни! Віталік стояв на захисті своєї країни, віддано боровся з російськими окупантами та свято вірив у перемогу.

За успішне виконання бойових завдань був нагороджений почесним нагрудним знаком «Золотий хрест», але, на жаль, особисто так і не встиг отримати.

12.11.2023 під час виконання бойового завдання хлопці не побачили, що ворог зайшов між позиції наших бійців, не побачили, бо не мали «очей» високо в небі.

Віталій без роздумів прийняв на себе удар ворога, тим самим давши можливість хлопцям перегрупуватися, бо вони не були готові до такої ситуації. 

Загинув внаслідок вибухових травм.

«Молодий хлопець, якому лише сім'ю будувати, націю творити, свідомо пішов на смерть, щоб дати можливість побратимам відбити ворога. Ми пишаємося нашим Героєм, його незламністю, нескореності, вважаємо що він заслуговує найвищої шани та вдячності від людей. Він віддав найцінніше - своє життя, за нас із Вами, за вільну незалежну Україну. Родина втратила найкращого сина та брата», - каже сестра захисника.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить